Kilmak Kaynak Makineleri'nin Büyük Başarısı

Denizcilik oskarları olarak bilinen “Lloyd's List Turkish Shipping Awards”ın ikincisi bu yıl 15 Mayıs 2008'de Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

Maritime Service Awards (En iyi Tersane Makinaları Ödülü) dalında birincilik alan firma ise %100 yerli sermaye ile kurulmuş Sakaryalı bir firma: Kilmak Kaynak Makinaları

Kilmak Makine yetkilileri, ödül töreninde bu başarıdan duydukları kıvancı şu sözlerle ifade etti:

“Sizlerinde çok iyi bildiği gibi yıllardır tersanelerimizde kaynak makineleri olarak yabancı markalar kullanılırken, son bir yıldır tersane sektöründe bizim pazar payımız %80 ‘i bulmuştur. Soli Tersanesi, Desan-Kaptanoğlu Tersanesi, Tersan Tersanesi, Cemre Tersanesi, Beşiktaş Tersanesi, Altıntaş Tersanesi, Karadeniz Gemi İnşa Tersanesi, Yardımcı Tersanesi, Türkter Tersanesi, Özata Tersanesi ve daha bir çok tersanede yoğun bir şekilde kaynak makinelerimiz çalışmaktadır.

Kilmak Makina olarak daha önceden Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya ile ihracatımızı sürdürürken, ürettiğimiz inverter teknolojisi sayesinde Almanya’ya ilk ihracatımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Hedefimiz Avrupa’ya yılda 1000’li adetlerle makine ihraç etmek ve yıllardır Avrupa’dan kaynak makinesi ithal eden bir ülke konumundan çıkıp, ülkemizin “Avrupa’ya yüksek teknolojili inverter kaynak makineleri satar” konumuna gelmesini sağlamaktır.

İşte tam bu merkezden baktığımız zaman Lloyd’s List 2nd Annual “TURKISH SHIPPING AWARDS’ MARITIME SERVICES AWARD” a aday olduk ve bu ödülü büyük bir gururla kazandık. Buradan aldığımız ödülü; “ÜLKEMİZ ADINA KABUL EDiYORUZ” ve sizlerden alacağımız moral, enerji ve motivasyon ile Avrupa’da çok ciddi çalışmalar yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Kilmak Kaynak Makineleri olarak farklılıklarımız ;

*Kilmak Makine, Akyazı / Sakarya'da 1976 yılından beri ülke sanayisine hizmet veren %100 yerli sermaye ile kurulmuş bir şirkettir.

*İnverter teknolojisine sahip tek Türk firmasıyız.

*Tübitak'ın KOBİ ar-ge başlangıç destek programına dahil olmuş ve de üst limiti 400.000 ytl. olan teknoloji hibe fonunun 395.000 ytl sini almış bir firmayız.

*Yüksek teknoloji sayesinde "tüm akım aralığı boyunca kararlı, pürüzsüz, sessiz ve sıçrantısız" olduğundan; %20 gibi gözle görülür ayırt edici bir üstünlükte çok daha iyi kaynak kalitesi elde ediliyor.

*Bizim geliştirdiğimiz ZVS yöntemi ile makinemizin performansını arttırıyor ve %98 verimle çalıştırıyoruz. Redresörlü makineler, %55 verimle çalışır.

*İnverter teklonojisinden dolayı %50 'yi aşan enerji tasarrufu (tersaneler ortamında eski trafolu makinelere göre günlük ortalama 7,5 saatlik bir çalışma süresi içinde) yıllık 1.000 ytl civarında bir enerji tasarrufu sağlamaktadır.

*Sıçrantısız kaynak sebebiyle kullanıcıya her pozisyonda kaynak yapma imkanı verir ve akma yapmadığı için işci sağlığını korur.

*Hafiflik ve kullanım kolaylığı. Eski makineler 200 kg iken bizim inverter kaynak makineleri 28 kg’dir.

*Servis ve sarf malzeme avantajı. (Aynı gün arızayı gideriyoruz, Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriyoruz.

*%100 Türk mÜhendislerinin geliştirdiği yerli bir teknoloji ürünü ve Türkiye’nin yükselen değeri olması için çalışıyoruz.”

SakaryaRehberim olarak Kilmak Kaynak Makinaları'nı bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]