Kazan'dan darbe karşıtı açıklama

Dün gece yaşanan darbe teşebbüsünün ardından bugün olağan üstü toplanan Sakarya Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri toplantının ardından Kent Meydanında bir basın açıklaması yaptılar.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ümit Fırtın, Av. Ahmet Ziya Akar, Av. Fatih Birkan ve Av. Osman Ayar ile birlikte Kent Meydanında her türlü darbeye karşı olduklarını belirterek, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye vurgu yaptılar.

HUZURA DİNAMİT

Başkan Kazan Yönetim Kurulu adına yaptıkları basın açıklamasında ülkemizin kurtuluşunun ancak hukuk ve demokrasi ile mümkün olduğunu ifade ederek demokrasiye ve hukuka yapılan her türlü saldırının ülkemizin huzuruna, refahına, barışına konulmuş bir dinamit olduğunu söyledi.

ANAYASAL DÜZEN

Darbelerin hiçbir zaman bu ülkeye barış ve huzur getirmediğini ülkeyi ancak kaosa sürüklediğini ifade eden Başkan Kazan “Demokrasi, hukuk silahların gölgesinde gelişmez. Demokrasi ancak anayasal düzenin hakim olduğu bir düzende var olabilir.” dedi.

HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Demokrasiye ve hukuka sahip çıkılması gerektiği vurgusu yapan Başkan Kazan “hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve insan haklarını savunuyoruz ve bu nedenle buradayız” dedi. Konuşmasına, “Ülkemizde hukukun hakim olması, demokrasinin gerçek anlamda işlerlik kazanması için sonuna kadar mücadelemizi ve irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz.” sözleri ile son veren Başkan Kazan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklama sonrası Kent Meydanından ayrıldılar.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]