Kazan, Gaziantep'te acılı aileler ile buluştu

Geçtiğimiz günlerde Gazinantep’te bir düğün evini kana bulayan terör saldırısında 54 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ın da aralarında olduğu Aydın, Mersin, Hatay ve Osmaniye Barosu Başkanları saldırının ardından yaşanan acıları paylaşmak ve taziyelerini sunmak üzere Gaziantep'e gittiler.

Gaziantep Barosu Başkanı Av.Bektaş Şarklı'nın refakatinde aileleri ziyaret eden ve acılarını paylaşan Baro Başkanları hain saldırının gerçekleştiği sokağa giderek onlarca canın yitip gittiği yere karanfiller bıraktı ve mahalle sakinleri ile kucaklaştı.

Saldırı sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mezarlarını da ziyaret eden Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan sosyal paylaşım hesabında duygu dolu bir paylaşımda bulundu.

ANADOLU İNSANI HERŞEYİN FARKINDA

Mütevazi bir düğün sokağını üstelik küçük bir çocuğu kandırarak, çoluk çocuk, kadın demeden alçakça hedef alan saldırıyı “Kimin aklına gelir böyle küçük bir sokağa, minicik bedenlere, o masum kalplere bu kadar acı sığsın...” şeklinde ifade eden Başkan Kazan böylesi derin bir acıyı kabullenemediğini ifade etti.

Mesajında, en mutlu günlerinin kana bulanmasına rağmen Anadolu insanının gösterdiği metanete değinen Başkan Kazan, yöre halkının ülkemiz üzerinde oynanan oyunların da farkında olduğuna dikkat çekti.

Ülkemizi, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan bu hain saldırılara ancak birlik beraberlik ile gereken cevabı vereceğimizi belirten Başkan Kazan : “Bu zor günler geçecek elbet. Her yerde anlatacağız, hainlere ve kara ruhlu canilere karşı el ele, omuz omuza vermenin hayatiyetini.” diyerek devam ettiği mesajına “Geçmiş olsun güzel Antep, geçmiş olsun Gazi şehir” satırları ile son verdi.

İşte Başkan Kazan’ın o duygu dolu mesajı:

ŞEKER DİYE BOMBA VERİLDİ!

"Neredeyse bütün yerel ve küresel terör örgütlerinin (DHKP-C, PKK, IŞİD, FETÖ) elbirliği ile Türkiye’yi hedef aldığı bu tarihi günlerde GaziAntep'teyiz. Sıradan bir kına gecesinde insanlar çocuklar bir teyp kaseti ile şenlenen küçük bir sokakta toplanmış evlenen çiftlerin mutluluğunu paylaşıyordu. Dikkat çeken bir gece değildi, Anadolu insanı için sıradan bir kına gecesiydi, sade ve mütevazi. Kimin aklına gelir böyle küçük bir sokağa, minicik bedenlere, o masum kalplere bu kadar acı nasıl sığsın. Gözler yaşlı, bedenler yorgun, bakışlar acı içinde. Bir çocuğa içinde şeker var diye veriliyor bomba yeleği. Bu şekerleri oraya götür diyor zift bakışlı kara ruhlu bir cani."

İNSANLARIMIZ KUCAKLAŞSIN

"Öyle anlatıyor acı dolu bir mahalleli. İnsan anlayamıyor kabullenemiyor. Dinlerken duyduğunuz tek şey saf bir acı oluyor. Karanfiller koyduk çaresiz bir hal içinde. Acıyı hafifletmek teselli etmek için mecalimiz kalmıyor ve nihayet ayrılıyoruz. Ardından mezarlığı ziyaret ediyoruz. Kimliği yeni tespit edilmiş cenazeler vardı yine. Gerisi sükunet ve sessiz bir acı. Ama insanımız metanetli, Anadolu insanımız biliyor, iblisin(!) farkında. Ve bize bakıyorlar, sarılıyorlar, sanki "anlatın bizi" diyorlar, anlatın ki tüm ülkemiz kucaklaşsın diyorlar.

HAİNLERE KARŞI OMUZ OMUZA

"Bu zor günler geçecek elbet. Her yerde anlatacağız, hainlere ve kara ruhlu canilere karşı el ele, omuz omuza vermenin hayatiyetini. Evet, GaziAntep'teyiz bugün. El ele omuz omuza vermek için. Geçmiş olsun güzel Antep, geçmiş olsun Gazi şehir...
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]