Kaynarca’da Modern Mezbaha Tesisleri Hizmete Açıldı

Kaynarca Belediyesi tarafından yaptırılan Avrupa Birliği normlarına uygun inşa edilen ancak açılması uzun yıllardır sürüncemede kalan mezbahane yaklaşık bir ay önce faaliyete geçti.

Etçiler Et ve Et Mamülleri firması tarafından 10 yıllığına kiralanan Kaynarca Belediyesi Mezbaha Tesisleri resmi açılış için gün sayıyor. Etçiler Et ve Et Mamülleri firması sahibi Murat Alkan tesis hakkında bilgi verdi.

29 YILDIR SEKTÖRDE

Etçiler, Et Mamülleri adıyla 1992’den beri hizmet veren bir firma, 2013 yılında Sakarya Serdivan’da modern tesislerini inşa ettikten sonra faaliyet göstermeye devam ediyor. 

KAYNARCA HAYVANCILIĞIN MERKEZİ

Kaynarca Belediyesi’ne ait mezbaha tesislerini yap işlet devret yöntemiyle 10 yıllığına kiralayan firmanın sahibi Murat Alkan şöyle konuştu: “Kaynarca’da da böyle bir ihtiyaç olduğunu gördük. Sağolsun Belediye Başkanımız sayın Murat Kefli, bu işi işi bilen yapsın, siz yapın dedi. Biz de neden olmasın dedik. Çünkü burası Sakarya’nın yüzde 60 hayvan potansiyeline sahip, en çok hayvanın olduğu bir ilçe. Murat başkanın da desteği ile yap işlet devret modeliyle burayı yaptık 10 yıl süreyle burayı biz işleteceğiz. Kaynarca ve Sakarya halkına hizmet vereceğiz. "

HELAL VE SAĞLIKLI KESİM

"Bizim olmazsa olmazımız Müslümanız, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dini vecizelerimiz neyi emrediyorsa biz onu yerine getiriyoruz. Veteriner arkadaşlarımız etin kalitesini kontrol ediyor. Uygun görmediklerinde gereğini yapıyorlar. Devletimiz de bu konuda başarılı. Hem sağlıklı hem de helal kesim konusunda duyarlıyız. Hizmet vermek için buradayız."

RESMİ AÇILIŞ YAKIN

"Resmi açılışımızı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem Yüce tarafından yapılacak. Onların programına uygun bir tarihte yapılacak. O zaman kamuoyuna da duyuracağız."

HAYVAN PAZARI PROJESİ

"Kaynarca’da ciddi bir hayvan üretimi var. Hayvancılıkta en önemli sorun yem fiyatlarının yüksekliği. Ancak herkes hazırla desteklerle yürümek istiyor. Yeni nesil 1980 sonrası doğanlar sektöre uzaklar. Ondan önce çok çalışkan bir kuşak var. Şu anda babanın variyetiyle duranlar duruyor duramayan kül olup gidiyor. Kaynarca için bundan sonraki projemiz hayvan pazarı olacak. İzmit, İstanbul, Sakarya esnafının katılacağı ilçeye has bir proje olacak. Amaç hizmet etmek. Bugün varız yarın yokuz. Önemli olan bir eser bırakmak olacak."

KASAP YETİŞTİRECEĞİZ

"Ayrıca burada bir parçalama tesisi yapıp, üniversite okuyamamış gençlerimizi meslek sahibi yapmak istiyoruz. Belli bir eğitim çıtasını geçemeyenlerin işsiz kalmasının önüne geçecek bir proje olacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Kaynarca Belediyesi’nin yardımıyla burada bir parçalama tesisi kurarsak kasap yetiştirmenin yolunu açabileceğiz. Gençlerimizin enerjisini ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz. Sadece kendimizi değil gelecek nesilleri de düşünmemiz lazım. Amacımız yalnız para kazanmak değil. Olaya maneviyat yönünden de bakmak lazım diye düşünüyorum."

AİLE İŞLETMESİYİZ

"Ben Murat Alkan. 1976 doğumluyum. Aslen Urfa Siverekli’yim ama iyi bir Adapazarlı’dan daha Adapazarlı’yım. Çocukluğumuz burada geçti. Evliyim 2 evladım var. Biri üniversite biri lise okuyor. Kızım ve eşim Adapazarı’ndaki firmanın başında. Ben de burada aile işletmesi olarak çalışıyoruz.”

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]