Karadeniz Profili: Akçakoca!

Çeşitli alternatiflerle karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bugün civar ilimiz Düzce'nin ilçesi olan, şirin ama aynı zamanda hırçın yanıyla tam bir Karadeniz profili çizen Akçakoca'yı tanıtacağız. Gelin bu güzel beldenin önemli yanlarını birlikte inceleyelim. Belki ani bir kararla yönünüzü Akçakoca'ya çevirirsiniz. Kim bilir?
Akçakoca bayanlarının maharetli elleriyle yaptıkları pidelerden yemeden dönerseniz büyük hata yapmış olursunuz.

Bir çok şenliğin ve eğlencenin yapıldığı Akçakoca'da Fındık festivalleri büyük ilgi görüyor. Beldeye Fındık Festivalleri kapsamında birçok ünlü isim geliyor ve size unutamayacağınız bir eğlence yaşatıyor.

Plajların yanı sıra zengin ormanlık alanlarını kullanılabilir hale getiren Akçakoca, piknik alanlarıyla da oldukça rağbet görüyor.
Tarihi dokusuyla görenleri kendisine hayran bırakan beldenin görülmesi gereken yerlerinin başında Ceneviz Kalesi ve şelaleleri geliyor.

Yaz sıcaklarında şelalelerden akan buz gibi suyu görünce bizce vazgeçemeyeceksiniz.

Bugün sizlere Karadeniz'in en güzel beldelerinden Akçakoca'yı tanıttık. Eğer hala kararsızsanız Akçakoca için tam zamanı. İyi tatiller!
Tatil deyince, belirli beldelerden birkaçı gelir aklımıza. Akçakoca'da akıllara gelen en güzel tatil yörelerinden biridir.

Akçakoca, Orta Anadolu’nun denize en kısa yoldan açılan kapısı, Düzce’nin deniz kıyısı, Ankaralılar'ın yıllar önce ilk keşfettiği tatil yerlerinden, Karadeniz’in doğal yapısı ile ilgi çeken şirin ilçesidir.

Dalgalı ancak temiz deniziyle başta da belirttiğim gibi tam bir Karadeniz profili çizerek ziyaretçilerini cezbeden Akçakoca görülmeye değer beldelerimizden biri. 
Ayrıca bayanlar için yapılmış olan kadınlar plajıyla da tesettürlü bayanlar için alternatifler sunuyor.

Denizi, kumu, gün batımı, sivil mimarisi, dağ çileği ve fındıkları ile hafızalarda iz bırakan Akçakoca, kilometrelerce uzanan plajları, yemyeşil bitki dokusu, tarihi kalesi, mağaraları, şelaleleri yaylaları, güler yüzlü insanları, yöresel ağız tatları ile hayranlık uyandırıyor.

Yemek kültürünün oldukça geniş bir düzeye ulaştığı belde de tadılması gereken en ünlü yemek çeşidi Mancarlı Pide. 
12 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]