Kanalizasyona boşaltılan atıklar tehlikeli çıktı

21 Şubat'ta Adapazarı, Erenler ve Arifiye'de dün yağmursuyu kanalına vidanjörlerle boşaltılan kimyasal madde bölgede kötü kokuya yol açmış. Paniğe yol açan olay nedeniyle bir özel okul tatil edilmişti. 

Yaşananlar üzerine araştırma başlatan yetkililer, KGYS görüntülerinden iki vidanjördeki kimyasal maddenin yağmursuyu ve kanalizasyon bacasına döküldüğünü tespit etmişti.

Valilik, kimyasal atıklardan alınan örneklerin sonuçlarını açıkladı.


Şehirde faaliyet gösteren bir vidanjör firması ile bir geri dönüşüm firmasına ait vidanjörlerden alınan numunelerin, tehlikelilik analizlerinin yapılması için TÜBİTAK-MAM’a gönderildiği kaydedilen açıklamada; "

Yapılan analiz sonucunda atıkların tehlikeli atık olduğu tespit edilmiştir. Tehlikeli atıkların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı MOTAT Sistemi kullanılarak, atık taşıma lisans belgesi olan araçlarla taşınması ve bilgilerin sistemden doldurulması gerekmektedir. Ancak, söz konusu vidanjörlerin MOTAT Sisteminde kayıtlarının olmadığı ve atık taşıma lisans belgesi olmadan usulsüz atık taşıdıkları tespit edilmiştir.

Bu nedenle; İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, tarafından; 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi (v) Bendini ihlal eden iki firmaya 1.106.367,00 TL. ve 2.212.734,00 TL. olmak üzere toplam 3.319.101,00 TL. idari para cezası uygulanmıştır" denildi. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]