Kalıcı Konutların Ekmeğine Bakın Nasıl Yağ Sürüldü?

Sakarya Valiliği'nin de içinde bulunduğu Resmi Daireler Kampüsü'nün zemini sağlam Kalıcı Konutlar'ın bulunduğu bölgeye taşınması, bu bölgenin cazibesini artırdı.

Şehirde 4 bin kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depreminde hasarlı hale gelen Sakarya Valiliği binasının zemini sağlam bölgeye yapılması kararlaştırıldı. Valilikle birlikte binası hasar gören diğer kurumların da Resmi Daireler Kampüsü altında toplanması gündeme geldi.
Yeni Yerleşim Bölgesi Camili Mahallesi'nde 2001 yılında yapımına başlanan, ancak ihale iptalleri sebebiyle 5 ay gecikmeli olarak tamamlanan kampüse ilk olarak Sakarya Valiliği, Sağlık, Milli Eğitim, Defterdarlık, Nüfus, Tapu Müdürlükleri gibi bir çok kurum taşındı. 35 milyon TL'ye mal olan kampüste bin 500 kamu çalışanı görev yapıyor. Kampüsün resmi açılışını 20 Şubat tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Atalay ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde kampüs ile ilgili bilgi verdi. Resmi Daireler Kampüsü'nün bölgeye taşınmasıyla, şehrin büyümesi ve sağlam zemine doğru yayılmasına katkıda bulunacağını belirten vali Atak, "Böylelikle bu bölge daha cazip hale gelecek." dedi.

Kendine ait özel binası bulunmayan tüm kurumları buraya taşıyacaklarını ifade eden Atak, Adliye ve Bayındırlık dışında taşınması gereken kurumların taşınma işlemlerinin tamamlandığını vurguladı. Kampüsün şehirden uzak olduğu eleştirilerine de değinen Atak, il merkezinde oluşturulan dört yeni ilçe ile vatandaşın işlerinin buralardan görülmesinnin sağlandığını ve kampüse sıkça gelme gereğinin ortadan kalktığını ifade etti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]