''Kadınlar toplumun her kademesinde yer almalıdır''

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, yaptığı yazılı açıklama da “Kadınların, siyasetten başlayarak, toplumun tüm kademelerinde eşit biçimde yer almasına engel olan, dolaylı ve doğrudan tüm normların değişmesini sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, 8 Mart Dünya Kadınlar günü vasıtasıyla bir mesaj yayımladı. Ergül:

“Bir kadının yapamayacağı başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yaradan kadına öyle üstün bir vasıf vermiştir ki bu anneliktir. Annelik kadına verilmiş çok kutsal ve üstün bir vasıftır. Kadın bir destandır. Kadını anlatmaya sayfalar yetmez. Kadın hak ve hürriyetlerinin, kadının toplumsal yapı içindeki durumunun bu halde olmasının en büyük nedeni, halen kadınların hak ve hürriyetleri için, sorunları için düzenleme yapanların, erkekler olmasıdır. Elbette bu açıdan bakıldığında, siyasi temsilde eşitliğin sağlanması, kadınlar hakkında yine kadınların bir takım düzenlemeler yapabiliyor olması, “kendileri ile alakalı meselelere kendilerinin bakış açısı”nın sisteme yansıması önemlidir. Bugün, temel meselelerinin tamamının, var olan demokrasi açığından kaynaklandığını iddia ettiğimiz Türkiye, kadınlara has ancak Türkiye’nin bütünü bakımından hassas olan sorunlardan da ancak ve ancak, gerçek bir demokrasi anlayışı ile kurtulabilecektir.

Dünya Kadınlar Günü’nde özelde Türk Kadını’nın, muzdarip olduğu sorunların ortadan kalkmasını sağlayacak olan temel yaklaşım, ayrıştırıcı, eşitsizliği ön plana çıkaran dil ve cinsiyet sınıflandırmasının ortadan kalkmasıdır. Bu açıdan, “pozitif ayrımcılık” olarak nitelendirilen uygulamaların her biri ciddi bir biçimde ele alınmalı, eşitsizliği anımsatacak, yeni nesiller için bu minvalde imgeselleşecek tanımlama ve uygulamaların dikkatle gözlenmesi gerekmektedir. Geçmiş yıllarda demokrat parti siyasette kadınlara her zaman yer vermiştir. Bunun bir örneği ise ilk bayan vali Partimiz iktidarında atanmıştır. ilk bayan bakan ve başbakan Tansu Çiller olmuştur. Partimiz cinsel ayrımı yapmadan siyasette her zaman kadınlara yer vermiştir. Bundan sonraki hedef ise 2019 Cumhurbaşkanlık seçimlerinde demokrat partiden bir bayan Cumhurbaşkanı adayı göstermek olacaktır. Tüm bu tespit ve temennilerle, başta, bugünü bizlere armağan eden, Gazi Türk Kadını’nın ve tüm Dünya Kadınlarının Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” ded.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]