İzciler kamp eğitimi tamamladı, sıra Sarıkamış'ta

Sakarya’nın tek izcilik kulübü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri Bakacak Tesisleri’nde 2 gece 3 günlük bir kamp gerçekleştirdi.

Pamukova’nın Bakacak bölgesinde gerçekleşen kampta 56 izci çadır kurma teknikleri, ilk yardım, ateş ve ocak çeşitleri, düğümler ve tesis yapımı gibi eğitim faaliyetlerini başarıyla tamamladılar. Aileleri tarafından kulüp merkezinden uğurlanan izciler, 2 günün ardından aileleriyle buluştular.

Kulüp Başkanı Alaaddin Ağcadağ, kampın çok faydalı geçtiğini, amaçlarının iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek olduğunu, izcilikteki eğitim yöntemlerinin çocuklardaki sorumluluk, özgüven, problem çözme , toplumsal yaşam kuralları gibi bir çok unsurunun gelişimine katkı sağladığını ifade etti. Bundan sonraki ilk kampın “Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı” olduğunu hatırlatan Ağcadağ , manevi duyguların doruk noktasına ulaştığı Sarıkamış’ta gerçekleşecek Kamp için iyi bir hazırlık olduğunu, ergin izcilerle birlikte 22-26 Aralık tarihlerinde Erzurum’ da olacaklarını açıkladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]