İşte Çözüm Masası hakkında bilinmeyenler

Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Koordinatörü Taha Toplu, sürdürülen çalışmaları değerlendirdi.

Çözüm Masası’nın vatandaş ve Büyükşehir Belediyesi arasında köprü görevi üstlendiğine dikkat çeken Toplu, “Vatandaşlarımızla interaktif bir süreç izliyoruz. Gerek yüz yüze gerekse telefonla iletişim halinde olarak tüm talepleri gerekli birimlere iletiyoruz” dedi.

Çözüm Masası’nın görev tanımı ile alakalı bilgiler veren Taha Toplu, “Sakaryalı vatandaşlarımızın zaman kaybını önleyerek yerel yönetimlerle kaynaşmasını, daha kolay ve daha iyi bir hizmet almasını sağlamak amacıyla 2007 yılında kurulmuştur. Kurumda çözüm masası birimimiz etkin bir şekilde çalışmakta, vatandaş ile belediye arasında adeta bir köprü vazifesi görmekteyiz. Halkımızın istek, şikâyet ve görüşlerini değerlendirip ilgili birimlere aktarmaktayız” dedi.

Çözüm Masası olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında konuşan Toplu, “Çözüm masası olarak asıl amacımız vatandaşlarımızın istek, şikâyet ve görüşlerini dikkate alarak çözüm yollarını bulmaya çalışmaktır. Bunlarla birlikte ilköğretim öğrencilerine yönelik Yenikent sosyal tesislerinde animasyon film gösterimleri düzenliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizin yaptığı projeleri tanıtmaktayız. Bir diğer çalışmamız ise Sakarya üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize rehberlik hizmetinde bulunarak Sakarya ili hakkında bilgi ve tanıtım turları düzenliyoruz” diye konuştu.

Çözüm masasına başvurmak

Vatandaşlar Çözüm Masası’na başvurmak için izlemesi gereken yolu anlatan Toplu, “Vatandaşlarımız Çözüm masamızı şahsen ziyaret ederek ve Alo 153 Büyükşehir Sesli Bilgi Sistemi aracılığıyla Çözüm masamıza başvuruda bulunulabilmektedirler. Büyükşehir Belediyemizin 444 40 54 numaralı ana santrali de, başvuru için kullanılabilecek bir diğer yoldur. Ayrıca Akyazı, Sapanca ve Karasu ilçelerimizde bulunan Çözüm Masası şubelerine de vatandaşlarımız başvurabilmektedirler. Çözüm masasına bir diğer başvuru yöntemi de internetteki web sitesi ve mobil uygulamadır. Çözüm masamıza ulaşma yollarına e-mail yöntemini de ekledik. cozum.masasi@sakarya.bel.tr mail adresi, çözüm masamıza en kolay ve en çabuk ulaşabilecek yollardan biridir. Bunların dışında vatandaşlarımız bizlere sosyal medya, ttnet mesaj, bilgi edinme, Bimer ve Cimer yollarıyla da ulaşabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Öğrenci ve görevli öğretmenlerden olumlu dönüşler aldıklarını belirten Toplu, “Öğrencilerimiz çevresel, sosyal ve kültürel yatırımları yakından inceleme fırsatı buldukları için başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bizlere teşekkürlerini iletiyorlar. Şehre yeni gelen öğrencilerimizin yapılan yatırımlar hakkında düşüncelerini önemsiyoruz. Ofis Sanat Merkezi, Ziya Taşkent Konser Salonu, Hidroelektrik Santrali, Faik Baysal Kütüphanesi, Macera Park, Arıtma ve İçmesuyu Tesisleri’ni gördüklerinde gerçekten hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Bunlarda bizlerin olumlu dönüşler almasına vesile oluyor” dedi.

Tanıtım amaçlı metaryaller dağıtıyoruz

Şehirde yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşların bilgi sahibi olması için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Toplu, “Hangi bölgede çalışma varsa o bölgedeki vatandaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. İletişim boşluğuna hiçbir şekilde fırsat vermiyoruz. Onların yapılan çalışmalar ile ilgili görüşlerini önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin köprü, cadde, yol gibi düzenleme çalışmaları başlamadan önce projeyi kapsayacak bölgelere giderek başta mahalle muhtarları olmak üzere o proje ile ilgili bilgilendirme ve gerekli tanıtım amaçlı materyal dağıtımları yapıyoruz. Bu da halkımız tarafından olumlu karşılanıyor. Her zaman dediğimiz gibi iletişim boşluğu oluşmamasına özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]