"İnancımıza Yönelik Baskı ve Dayatmayı Reddediyoruz"

Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği (SABED), önceki ay başlattığı basın açıklamalarının ikincisini Güner Ekici Parkı’nda gerçekleştirdi.

Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği (SABED), her ayın ilk Cumartesi günü yapacağını duyurduğu basın açıklamalarından, Ocak ayına ait basın açıklamasını Güner Ekici Parkı’nda SABED ve Özgür-Der Sakarya Şubesi üyelerinin ve duyarlı insanların katılımıyla gerçekleştirdi.
SABED üyesi Kemal ALPAY’ın okuduğu basın açıklamasında; Gazze’ye yönelik saldırı ve katliam protesto edilirken, Enver Aydemir’e uygulanan işkence ve zorunlu askerlik dayatmasının hukuksuzluğuna, DTP’nin kapatılması ve KCK operasyonlarının keyfiliğine, hayatın her alanını kuşatan militarizme ve hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği asgari ücret artışına tepki gösterildi.

Basın açıklamasında “Tevhid Adalet Özgürlük”, “Katil İsrail’in Karşısında, Filistin Halkının Yanındayız” pankartları açan katılımcılar, açıklama boyunca “Kemalizmin Değil, Rabbimizin Kuluyuz”, “Enver Aydemir Yalnız Değildir”, “Okulda Sokakta Kışlada, Militarist Tahakküme Son”, “Filistin’de Vurulan Kardeşin, Ölen Sensin”, “Kışla Tipi Eğitime Hayır ”  vb. dövizler taşıdılar. Açıklamada “Darbeciler Halka Hesap Verecek” ve “Tevhid Adalet Özgürlük” sloganları atıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]