İhraç edilen 72 polis yargılanıyor

 Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, 37'si tutuklu, 1'i firari 72 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya, sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından 8 tutuksuz sanık, savunmalarını yapmaları için söz aldı.

Tutuksuz sanık M.A, savunmasında 38 yıllık polis memuru olduğunu söyledi.

2006 yılında Sakarya'ya tayininin çıktığını ve çeşitli birimlerde çalıştığını belirten M.A, "2013'ten itibaren Yenikent Devlet Hastanesi'nde görev yaptım. Meslek hayatımda hiçbir adli soruşturma geçirmedim. 2016 yılında emekliye ayrılmak için talepte bulundum, 15 Temmuz hain darbe girişiminden 60 gün önce yıllık izin için Rize'ye gittim. Darbe girişimini Rize'de yaylada konaklarken öğrendim. Ertesi gün emniyetten aradılar, tekrar göreve başladım." diye konuştu.

Sanık M.A, 25 Ağustos'ta gözaltına alındığını, 30 Ağustos'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, meslekten ihraç edildiğini belirterek, "Kimse Yok Mu Derneği'ne mesaj atmışım. FETÖ örgütüne mesaj atmadım. Tamamen iyi niyetli bir şekilde, insani duygular çerçevesinde mesaj attım." dedi.

2007 yılında Bank Asya'dan kredi kartı aldığını dile getiren M.A, "Sadece kredi kartı işlemleri, köprü ve otoyollarda geçiş için kullandım. Çocuklarımın okul eğitimi ile eşim ilgileniyordu. 2013 yılında çocuğumu yüzde 80 bursla Fatih Koleji'ne eşim kayıt ettirdi. 15 Temmuz'dan sonra çocuğu devlet okuluna yazdırdım. Himmet adı altında bağış ve kurban parası vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarına kadar ara verdi.



- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilenlerin de bulunduğu 72 emniyet mensubu sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının bulunduğu sanıkların, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği ifade edildi.

Bazı sanıkların terör örgütünün evlerindeki sohbetlere katıldığının ve örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelilerden bir kısmının örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in emirleri doğrultusunda KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptığının belirlendiği, sanıkların 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu, üzerilerine atılı 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı vurgulandı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]