HES'in kabul işlemleri tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hidroelektrik Santrali’nin (HES) resmi kabul işlemleri tamamlandı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “ADASU Enerji A.Ş.’yi 2006 yılında kurarak fiili çalışmalarına başlamış olduğumuz Hidroelektrik Santralinde işlemlerimizi tamamladık. HES’in, İller Bankası, Devlet Su İşleri ve son olarak da Enerji Bakanlığı tarafından kabulü yapıldı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali’nin kabul işlemleri tamamlandı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hizmet alanımız ve kalitemiz büyüdükçe enerjiye olan talebimiz de artıyor. Tüketmiş olduğumuz enerjinin yaklaşık üçte ikisini bu santralden üretmeyi hedefliyoruz. Deneme süreciyle birlikte başlamış olduğumuz üretimlerde bugüne kadar çok şükür 2 milyon 800 bin kilowatt saat enerji üretmiş durumdayız” şeklinde konuştu.

Toplam 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Hidroelektrik Santrali’nde enerji üretiminin devam ettiğini belirten Rüstem Keleş, “Bugüne kadar boşa akan Sakarya Nehri Santralimiz sayesinde artık enerji üretiyor. Ayrıca HES çevresinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen rekreasyon projesi de tamamlandığında bu bölge yeni cazibe merkezi olacak. Sakarya Nehri hem enerji üretecek hem de yeni bir yaşam alanına ev sahipliği yapacak. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]