Her 25 saniyede bir Toyota Corolla'nın satışı yapılıyor

Sakarya\'da üretilen Toyota Corolla’nın her 25 saniyede bir satış gerçekleştirildiğini söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, bu yıl 40 binin üzerinde satış hedeflediklerini bildirdi.

Toyota, Antalya Aotushow 2013 Fuarı’na katılan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, Toyota’nın son 2 yılda çok önemli bir değişim geçirdiğini bildirdi. Ergun “Gerek yeni modelleri, gerek dizayn felsefesi, gerekse de çevreci araçlarla olan bağlantısı ile büyük bir değişiklik geçirdi. Yeni bir tasarım anlayışı var Toyota’nın. Üretilen yerli Corolla ile bu tasarım anlayışı müşterilerin beğenisine sunuldu. Çok üst seviyede üretim yapan bir tesisimiz var. Bugüne kadar Yaklaşık 40 milyonu aşkın Corolla modeli satıldı. Her 25 saniyede bir satış gerçekleşiyor. Onun için de dünyanın en çok satan modeli” dedi.

Antalya Autoshow Fuarı’nda Toyota Corolla’ın 11’inci neslini sergilediklerini belirten Ergun, “Şu anda pazarda çok ciddi talep görüyor. Belli modellerde sıkıntı yaşıyoruz. Sıra olmaya başladı. Bu yıl bir rekora girmeyi istiyoruz. 40 binin üzerinde satış adedine ulaşmayı düşünüyoruz. Bütün zamanların rekoru olacaktır” şeklinde konuştu.

2014-2015 yıllarında yeni modellerin tüm yıl satışı ile gerçek performanslarını göstermeyi hedeflediklerini ifade eden Ergun uzun vadede hedefin ise 2020 yılında Türkiye’de lider otomobil markası olmayı planladıklarını bildirdi. Ergun fuarda Toyota Corolla\'nın yanı sıra Verso, Auris, RAV4, Hilux, GT86 ve Yaris Hybrid modellerinin sergileneceğini söyledi.

Toyota’nın temel felsefesi içerisinde insana saygının önemli yer tuttuğunu kaydeden Ergun, “Ürünlerinde de bu anlayışı görmeniz mümkün. Bu anlayışın önemli adımlarından bir tanesi de çevreci otomobili. Toyota yakıt tüketimini azaltan, çevreye verdiği karbon partiküllerini azaltan, çevreyi temizleyen felsefesi ile pazarda yer alıyor. Her yıl pazarda 10 bin dolarlık bir AR-GE bütçesi ile müşterilerine ürün sunmayı hedefliyor. Çevreci araçlardan da bu standa Yaris modeli var” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]