Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karasu, Kocaali ve Kaynarca’daki kuzey sahilleriyle ilgili hazırladığı 3 aylık faaliyet raporunda, henüz hiçbir can kaybı yaşanmadığını, 456 kişinin ölümün kıyısından kurtarıldığını ve 130 kayıp çocuğun ise ailelerine ulaştırıldığını açıkladı.
Sezonu sıfır kayıpla tamamlamak için ciddi hazırlık yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz’in incisi kuzey sahillerinde güçlü bir altyapıyla sezonu başlattı. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Cankurtaran Grup Amirliği’nin kurduğu 75 kişilik cankurtaran ekibi, sezon öncesinde zorlu testlerden geçerek alanında en yetkin ve performansı en yüksek kişilerden oluşturuldu. Bu ekip, ‘pür dikkat’ bir şekilde nöbet tuttu. Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerindeki 54 kilometrelik sorumluluk alanında görev yapan hayat nöbetçileri, 46 farklı kulede, 8 jetski, 1 zodyak bot ve 4x4 araçlarıyla başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.
Büyükşehir’in 3 aylık faaliyet raporuna göre, 1 Haziran’da başlayan hayat nöbeti, 1 Eylül’e kadar ‘sıfır kayıp’ hedefine sadık kaldı. Bu dönemde sahillerde toplam 586 olaya müdahale edildi, 456 kişi ölümün eşiğinden kurtarıldı. Ayrıca tatil sırasında kaybolan 130 çocuk, yapılan çalışmalar sayesinde ailelerine kavuştu. Ekipler, tatil sezonunu 2025 yılında acısız, tatilcilerin güvenli ve keyifli bir şekilde zaman geçirdiği bir dönem olarak kayıtlara geçirmek için nöbetlerini sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir cankurtaranları, 14 Eylül’e kadar sahillerde tam kadro görev yapacak.
Cankurtaran Grup Amirliği’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’mızda vatandaşlarımızın huzurlu bir tatil geçirebilmesi için her bir cankurtaranımız fedakârca görev yaptı. Sahillerdeki nöbetimizde 3 aylık süreç tamamlandı. Bu süre boyunca sıfır kayıp hedefimizde sapma yaşanmadı ve sorumluluk sahamızda ortaya koyduğumuz mücadele, çok şükür acıya izin vermedi. Güzel Sakarya’mızı tercih eden ve tatillerini cennet turizm bölgemizde geçiren binlerce vatandaşımızın huzuru için 14 Eylül’e kadar görevimize ara vermeden devam edeceğiz” denildi.