Havalar soğudu, balık fiyatları tavan yaptı

Karadeniz’deki elverişsiz hava şartları nedeniyle balık fiyatları adeta tavan yaptı.

Geçen hafta kilosu 5 TL’den satılan hamsi bugün 7-10 TL arasında satışa sunuluyor.

Adapazarı Katlı Pazaryeri Balıkçı esnafı fiyatların normal seyrinde olduğunu söylese de geçen hafta aldıkları balığa neredeyse iki kat para ödeyen vatandaş ise durumdan fiyatların çok yüksek olmasından yakındı. Adapazarı Katlı Pazaryerinde balıkçılık yapan Ümmet Özen isimli esnaf, “Havaların dalgalı gitmesinden dolayı fiyatlar bir aşağıda bir yukarıda. Mesela balık bugün pahalı. 10 liraya bile hamsi var fakat yarın bir gelirsin olmuş 5 lira” dedi.

"Bolluk 1-2 ay devam edecek"


Murat Duman isimli balıkçı ise, “Balık fiyatları aslında uygun ve balık çok fazla insanlar balığa doydular artık talepte olmuyor. Fiyatların böyle dalgalı gitmesinin sebebi ise sürekli değişen hava koşulları. İki günde bir fiyatlar değişiyor çünkü bugün 15 dereceyi bulan havalar yarın 2 ila 3 derece oluyor haliyle balık da kaçıyor. Karadeniz’deki olumsuz hava şartları da balıkçı teknelerini zorluyor. Bu yüzden fiyatlar sürekli değişken oluyor” diye konuştu.

Esnaf Hikmet Avcı da, “Balık bu sene daha bol. Eskiye göre çok verimli bir yıl oluyor. Bu bolluk 1-2 ay daha devam edecek diye tahmin ediyoruz” dedi. Balık fiyatlarındaki değişkenliğin hava şartlarından kaynaklandığını kaydeden balıkçılar fiyatların yükselip düşmesinin normal olduğunu söylerlerken, balık almak için katlı pazaryerine gelen vatandaşlar ise fiyatların sürekli değişmesinden şikayet ettiler.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]