''Hastaneye yer bulamıyorsak millet bize güler''

Milletvekili Engin Özkoç, bin yataklı hastane yapımıyla ilgili “OSB’lere yer buluyoruz, her şeye yer buluyoruz ancak Adliye Sarayı ile Hastaneye yer bulamıyoruz. Milletin aklını hafife almayın” dedi.

Yer Bulamıyoruz

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Sakarya’nın sağlık alanında sıkıntı yaşadığını dile getirirken “Şimdi diyorlar ki; ‘Bin yataklı hastane yapacağız ama yer bulamıyoruz’. Fabrikalara yer bulabiliyoruz, Organize Sanayilere yer buluyoruz, her şeye yer buluyoruz ancak Adliye Sarayı ile Hastaneye yer bulamıyoruz. Koskoca Sakarya’da eğer hastaneye yer bulamıyorsak millet bize güler” dedi.

''Bu Mazeret Değil''

Yer bulamama gibi bir mazeretin kabul edilemeyeceğinin belirten CHP Milletvekili  Özkoç, “Yer bulamıyorum bir mazeret olamaz. Yapmayacaksanız bunu söyleyin. Yer bulamıyoruz bir mazeret değil, bunu söylemekten vazgeçilmelidir. Toplumun aklını hafife almaktan, milletin aklını hafife almaktan vazgeçilsin. Bu kandırmacadan vazgeçsinler. Böyle inanılmayacak mazeretlerle topluma bu kadar önemli hizmetleri geciktirmenin bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Engin Özkoç, il başkanlığında vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette gazetemize açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkoç, Adapazarı-İstanbul Treni’nin merkeze getirilmesi gerektiğini söyledi. Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile diyalog halinde olduklarını dile getiren Özkoç, “Yani bu sorunu bu kadar uzatmaya gerek yok. Yılan hikayesine dönecek bir konu değil bu. Raylı sistem kent merkezinin tam içerisine gelmeli. Hızlı Tren Arifiye’de, bu istediğimiz gibi ancak Otogarımızda doğru planlansaydı ve hızlı tren ile otogar aynı çatı altında olsaydı” ifadelerini kullandı.

Taşeron Benzetmesi

Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Hızlı Tren Durağı’nın entegre olması gerektiğini ifade eden Özkoç, “Şu an ne Arifiyeliler, ne de Otogardakiler memnun değil. Hızlı Treni ve Otogarı doğru şekilde entegre etmeyi başarabilselerdi; şehrin genişleme alanlarını doğru tespit etmiş olsalardı çok mükemmel sonuç alınırdı. İşin aslı, bir işi yapılırken 30 yıl ila 40 yıl sonrası hesaplanırsa çok daha verimli olur. Bir yerde Adaray taşıyor, bir kısımda tren, Pendik’ten sonra ya karayolu ya da Banliyö ile devam edecekler. Taşımacılıkta taşeron bir hizmete dönüştük” dedi.

''Gereğini Yaparsın''

ADARAY’ın çözülebilecek basit bir problem sebebiyle durduğunu ifade eden Özkoç, “Şu an ADARAY çalışmıyor, bu da çok komik bir durum. Orada bir vatandaşımızın arazisinden geçiyor hat, o da hakkımdır diyerek arazisine sokmuyor fakat bu çözülemeyecek bir problem değil ki? Koskoca bir şehiriz, 1 milyona yakın nüfusumuz var ancak bu sorun yüzünden Adaray duruyor. Burada vatandaşı muhatap almıyorum demek olmaz. Oradaki basit bir sorun yüzünden herkes mağdur oluyor. Bu vatandaşla görüşürsün, kamulaştırırsın burayı. Ben değil TCDD yapsın diyorsan gider görüşürsün onlar kamulaştırır ama bu işin olmaz kısmı yok. Eğer yapılmıyorsa iktidar partisi senin bağlı bulunduğun parti gereğini yaparsın” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Sakarya Yenihaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]