Gezici Anaokulu Otobüsü 1528 Öğrenciye Ulaştı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hizmete başlayan Gezici Ana Okulu Otobüsü 2007-2008 eğitim öğretim yılında bin 528 öğrenciye hizmet verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitime Destek Projesi (TEDP) kapsamında temin edilen otobüs geçtiğimiz yılın ikinci döneminde ana sınıfında bulunması gereken tüm araç ve gereçlerle donatılarak hizmete sokulmuştu. Sakarya merkezinin özellikle kırsal bölgelerindeki yerleri gezerek vatandaşlar ve öğrencilerle buluşan Gezici Anaokulu Otobüsü her gittiği yerde büyük bir ilgi görüyor.

Belirlenen program kapsamında eğitim yılı boyunca 43 ayrı yeri gezen Gezici Anaokulu Otobüsü'nden okul öncesi eğitim çağındaki bin 528 öğrenci faydalandı. Gittiği her yerde çocukların büyük ilgisini çeken Gezici Anaokulu Otobüsü'nde çocuklar öğretmenleri öncülüğünde oyunlar oynuyor, resimler yapıyor, eğitici filmler izliyor, eğlenceli ve farklı bir gün geçiriyorlar.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı 2006-2007 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren Sakarya'da hizmete başlayan Gezici Anaokulu Otobüsü'nün ilimizdeki okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına büyük katkı sağladığını belirtti. Son yıllarda kırsal bölgelerde de ana sınıfları açıldığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, Sakarya ilinde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 17 binin üzerinde çocuğun ana sınıflarında eğitim gördüğünü, bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını kaydetti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]