Gezi parkı davasında yargılanan 6 kişi beraat etti

Gezi Parkı eylemlerinde Hatay’da hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Adapazarı Çark Caddesi\'nde yürüyüş düzenleyen ve haklarında dava açılan 6 kişi beraat etti.

Sakarya Adliyesi 1’inci Asliye Ceza mahkemesinde görülen davada sanıklar Yaşar K., Ayşegül A., Tuncay D., Harika Günay K., Rıfat Savaş T., Uğur A. hazır bulunundu. "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçundan yargılanan sanıklar suç işlemediklerini söyleyerek kendilerini savundu. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını istediler.

İfadeleri tek tek alan mahkeme heyeti, sanıklar Yaşar K., Ayşegül A., Tuncay D., Harika Günay K., Rıfat Savaş T., Uğur A hakkında ayrı ayrı, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma" suçunu işlediklerinden bahisle 2911 sayılı kanunun 28/1, TCK’nın 53. maddeleri gereğince cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmış ise de, sanıkların unsurları itibari ile oluşmayan atılı suçtan beraatına karar verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]