Gerginlik yaşayan iki takım dostluk yemeğinde buluştu

Aralarında gerginlik yaşanan Sakarya Süper Amatör Ligi ekiplerinden Karasuspor ile As Akyazıspor'un yöneticileri dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Karasu Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemek etkinliğine, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaycı, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, As Akyazıspor Başkanı Şener Bayraktar, Karasuspor Kulüp Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ile kulüplerin yöneticileri katıldı.

Akcan, burada yaptığı açıklamada, bazı kendini bilmez kişilerin iki ilçenin arasını açamayacağını belirterek, "Oynayacağımız lig maçında hep beraber el ele sahaya her iki takımın türbinlerine giderek selamlayacağız. Sporda asla düşmanlık değil kardeşlik el ele olmalıdır." diye konuştu.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu de "Futbolda şiddet yoktur. Unutulmaması gereken şudur ki bizler bu gibi tatsızlıklara mahal vermememiz gerekmektedir. Bizler her iki İlçe yöneticileri olarak her iki takım seyircileriyle birlik beraberlik içinde maçlara gidip huzur içinde izlemeliyiz." dedi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta Akyazı ilçesinde bulunan spor kompleksinde Karasuspor ile Arifiye Kalaycıspor arasında play-off maçı oynandı. Oynanan maçta Karasuspor rakibine mağlup oldu. Kısa bir süre sonra yine aynı sahada As Akyazıspor ile Karasu Güvenspor karşı karşıya gelecekti. Sahaya ısınmak için çıkan As Akyazısporlu futbolculara Karasuspor taraftarları birtakım hoş olmayan davranışlarda bulundu. Çıkan olaylarda As Akyazıspor'un kalecisi Uğur Tekmen kafasına gelen taşla yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Çıkan olaylar sonrası olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekibi sevk edildi. İki tarafı sakinleştiren ekipler taraftarları ayırdı. Spor kompleksinin dışında da devam eden olaylarda futbolcuların sahaya geldiği otobüsler taşlanarak tahrip edildi. 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]