Genç Ticaret Köprüsü Final Programı

Sakarya Genç MÜSİAD'ın düzenlediği Uluslarası Genç Ticaret Köprüsü Final Programı gerçekleştirildi.

Final programına  Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, DEİK Türkiye-Fildişi İş Konseyi Başkanı ve MÜSİAD Sakarya Şubesi 4. Dönem Başkanı Halit İnci, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya İŞKUR Müdürü Tekin Kaya ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Sakarya Şube Başkanı Sayın Mehmet Ali Akpınar’da katıldı. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği ve Sakarya Genç MÜSİAD ’tan oluşan jüri ile dereceye girerek ödül alan öğrenciler, hazırladıkları 15 dakikalık sunumu davetlilerle de paylaştı. Yarışmada dereceye giren ülkeler dışında; Malezya, Kırgızistan, Somali, Bosna Hersek, Tacikistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Afganistan ve Türkmenistan’dan öğrenciler katıldı.

Amaç, Kültür ve Medeniyet Alışverişi

Program hakkında bilgi veren Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi Proje Koordinatörü Osman Eminler; ilk olarak Hucurât Suresi 13.ayetin okunması ile başlayan programın ana teması aynı ayette geçtiği gibi farklı ülkelerdeki insanların tanışıp kültür ve medeniyet alışverişinde bulunmaları ve birbirlerine iyiliği emredip kötülükten sakındırmayı emrettiğini söyledi. Program şehrimizdeki KOBİ’lere ihracat yapmanın zor bir şey olmadığını işadamlarına misafir öğrenciler konusunda ticaretlerini geliştirmede farklı bir ufuk açmayı amaçladığını dile getiren Eminler; “Şu anda SAÜ’de 3 bin 500’e yakın öğrencinin faal okuduğunu göz önünde aldığımızda 2016 mezun sayısı 125 ve 3-4 yıl içerisinde 1000’leri bulan mezun sayısı ile proje çok daha ciddi ve farklı bir yön alıp bu vesile ile şehrimizi, ülkemizi tanıyan birçok farklı ülkede birçok elçimiz olacağını düşünüyoruz” dedi.

Medeni Pazarlar Oluşturuyoruz

“Bizler 3 kıtaya Barışı ve huzuru sağlamış bir imparatorluğun ardından devam eden Müslümanlığın ve insanlığın umudu olan bir ülkeyiz” diyerek konuşmasına başlayan Genç MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Uğur ÇARBOĞA, şunları dedi: “Bizler Sakarya üniversitesindeki öğrencilerin sadece kampüs sınırları içerisinde değil, kendilerinin sosyalleşmesini sağlayarak, ülkemize ve kendi ülkelerine katkı değer sağlayacak projeler içerisinde olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu minvalde sevgili peygamberimizin inşa ettiği Medine pazarını bugünün gençleri olan bizlerde Peygamber Efendimizden almış olduğumuz ihlasla uluslararası Genç Ticaret Köprülerini kurarak, Medine pazarları oluşturuyoruz. Bizler biliyoruz ki yarınlar yorgun olanların değil, rahatından vazgeçenlerin olacaktır.”

Hepimizin Arzusu Huzur ve Barış

Konuşmasında barışı vurgulayan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun konuşmasında şunlara yer verdi: “MÜSİAD olarak bizim hedefimiz ve maksadımız bellidir. Biz, zulüm ve baskı olmasın, sömürü ortadan kalksın, insan haklarına saygı gösterilsin, Hukuk üstün tutulsun, çifte standartlara son verilsin istiyoruz. Ülkelerimiz arasında bir takım sınırlar bulunsa da gönüllerimiz arasında hiçbir sınır yoktur. O yüzden hemen yanı başımızda, komşumuzda çocuklar katledilirken, gençler işkencelerden geçirilip zindanlara doldurulurken, kimse bizden susmayı, sessiz kalmayı beklememelidir.. Hepimizin arzusu huzur ve barıştır. Hepimiz bu dünyanın özlemini çekiyoruz. Bu yenidünya emperyalistlerin planlarıyla değil İslam dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturacakları birlikteliklerle kurulacaktır. Bu dayanışma her ülkenin içinde, başta siyasilere, iş adamlarına, işçi ve memurlara, bürokrasiye ve gençlere düşmektedir” dedi.

Ödül töreni ile sonlanana program, katımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile tamamlandı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]