Gazze’ye Uçak Dolusu Yardım

İHH Vakfı Gazze için yaptığı yardımlara bir de kargo uçağı ekledi. Vakıf, başta ilaç ve gıda olmak üzere hazırlanan yardım mahzemeleri İstanbul'dan kargo uçağıyla Gazze’ye en yakın bölge olan Mısır’daki Ariş Havaalanı’na gönderdi.


Gazze'ye yardım ulaştırmak için her yolu deneyen İHH Vakfı; son olarak ilaç ve gıda maddelerinin bulunduğu bir kargo uçağını İstanbul'dan Mısır'ın Gazze’ye en yakın hava alanı olan Ariş hava alanına gönderdi. Yardımlar Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye gönderilecek.

İçinde süt tozu, konserve ve çeşitli ilaçların olduğu acil yardım malzemesi İsrail saldırılarında zor günler yaşayan Gazze halkına dağıtılacak.

Uçuştan önce bir basın açıklaması yapan İHH Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, “Yardımlar Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze halkına ulaştırılacak. Mısır’daki ekiplerimizle Gazze’deki ekiplerimiz sürekli irtibat halinde. Onlar yardımları organize edecekler” dedi.

Gazze yardımlarının artarak devam edeceğini belirten Dede, İHH olarak şimdiye kadar Gazze’ye 1 milyon dolar yardım yapıldığını söyledi. Dede, “İnşallah hafta sonu da 1400 tonluk ilaç ve gıda yardımımızı götürecek gemimizi yola çıkaracağız” şeklinde konuştu.

İnsani Yardım Vakfı olarak İsrail saldırılarının başladığı ilk günden beri Gazze’ye yardım ulaştırıldığını ifade eden Yavuz Dede, şöyle konuştu: “İHH Gazze’ye saldırıların başladığı ilk birkaç gün içinde 450 bin TL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttı. Şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin TL’lik bir yardım yapıldı. Daha sonra içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri, iğneler vs. olan 13 tonluk tıbbi malzeme Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Filistin Meclisi ve Sağlık Bakanlığı yardımlarından dolayı İHH’ya bir teşekkür mektubu gönderdiler. 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]