Gayrimenkul Almanın Tam Zamanı

Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası AKM'de bir toplantı düzenledi.

01.11.2008 cumartesi günü  düzenlenen toplantıda gayrimenkul fiyatlarından emlak piyasasındaki genel duruma, 1999 depreminden global krize kadar birçok konuya değinilen bu toplantıya yalnızca basın davet edildi.

A.E.K.O Başkanı Selçuk Başak'ın yaptığı basın açıklamasının belli başlı noktaları ise şu şekilde;




Emlak Sektörü Durma Noktasına Gelmez


"Yaşanan bu başta A.B.D ve Avrupa ülkelerinde görülen global krizlerin Türkiye'nin en önemli sektörü olan gayrimenkul sektörünü etkilediğini elbette söyleyebiliriz, fakat hiçbir zaman emlak sektörü durma noktasına gelmez, çünkü ülkemizdeki nüfus artışı kırsaldan kentlere göç ve daha üst bir konuta geçme hevesi gibi sebepleri söyleyebiliriz."




Bundan Sonra Fiyatların Düşeceği Hayal Ürünüdür

"Son dönemlere inşaat maliyetlerinde yaşanan artışlar fiyatlara yansıtılmadı. Fiyatlar genel olarak minumum seviyelere geldi, bundan sonra fiyatların düşeceği şeklinde bir beklenti hayal ürünü olmaktan öteye gidemez."

Bu Dönemde Gayrimenkul Alanlar Kârlı Çıkacaklar


"1999 depreminden sonra dibe vuran gayrimenkulleri alan kaç kişi sonradan parasına para kattı. Depremin hemen ardından alınan gayrimenkuller sonradan 10 katına fiyatlara satıldı. Aslında şimdide durum farklı değil gayrimenkul fiyatları deprem döneminde olduğu kadar düşmedi ama piyasadaki yaşanan sıkıntı gayrimenkul alıcısının işine geliyor. Bu dönemde gayrimenkul alanlar her vadede kârlı çıkacaktır."


Tavsiyemiz Gayrimenkule Yatırım Yapmanızdır

"Sonuç olarak şu anda gayrimenkul sektöründe bu dönemin alıcı dönemi olduğudur, hatta ve hatta para piyasasındaki diğer yatırım araçlarından (döviz, faiz, borsa vb.) zarar edenlere en büyük tavsiyemiz bir an önce gayrimenkule yatırım yapmaktır. Sözün kısası krizden en kârlı çıkmanın yolu gayrimenkul almak ve gayrimenkule yatırım yapmaktır."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]