Fotoğrafçı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fotoğrafçılar özel günlerimizin kalıcı bir anı haline getirmek konusunda uzman olan kişilerdir. Özel günümüzde bizim istediğimiz tarzda, şekilde fotoğraflarımızı en uygun açıyla çekmektedir. Dış mekân düğün fotoğrafları çekimi düğün hikayesi çekimi, nişan fotoğraf çekimi, nikah fotoğraf çekimi, sünnet düğünü fotoğraf çekimi, doğum ve doğum günü çekimleri ve hikayeleri ya da mekân çekimleri gibi alanlar fotoğrafçılıkta son zamanlarda çok kullanılır oldu. Peki fotoğrafçıları tercih etmeden önce hangi kriterler bakmalıyız?

FOTOĞRAFÇININ TARZI
İlk olarak fotoğrafçının tarzına bakmalıyız. Bunu önceki çalışmalarından da anlayabiliriz. Bizim beklediğimiz fotoğraf çalışmalarının çıkması için fotoğrafçımızın da bizimle aynı fikirde olması gerekir. Bu nedenle fotoğrafçının önceki çalışmalarına bakarak tarz açısından bizimle uygun olup olmadığına karar verebiliriz. beklediğimiz gibi çalışmaları olmamsı, fotoğrafçımızın istediklerimizi yerine getirmeyeceği anlamına gelmez. İsteklerimizi paylaşarak iki taraflı olarak neler yapılabileceği kesinlikle konuşulmalıdır. 

ÇEKİM EKİPMANLARI
Bir diğer husus ise çekim ekipmanlarıdır. Eğer seçtiğiniz fotoğrafçı profesyonel çalışmalar yapıyor ise kullandığı birçok ekipman bulunmalıdır. Farklı ışıklar için lensler, kalablık ortamları en uygun açıdan yakalayabilecek lensler, drone gibi kullandığı ekipmanlar olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü ne kadar çok ekipmanı var ise o kadar çok çeşitlilikte ve kalitede fotoğraf çekebilen bir fotoğrafçı olmaktadır.

FOTOĞRAF ÜCRETLERİ
Özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da fotoğraf ücretleridir. Fotoğrafçılar arasındaki rekabetten kaynaklı olarak çeşitli fiyat aralıkları belirlenmektedir. Fakat fiyatı belirleyen hususlar ise ekipmanlar ve çalışmalar olmaktadır. Görüştüğünüz ilk fotoğrafçı ile anlaşma sağlamadan önce diğer tüm fotoğrafçılardan fikir edinmelisiniz. Bir fotoğrafçının verdiği fiyat ile aynı çalışmaya karşılık başka bir fotoğrafçı fazla fiyat isteyebiliriz. Bu nedenle şehrimizdeki tüm fotoğrafçıları gezerek hem fikir edinebilir hem de fotoğraf çeşitlilikleri açısından isteğinizi belirleyebilirsiniz.

Siz de Sakarya'daki size en yakın fotoğrafçı ve videocuyu öğrenmek istiyorsanız firma rehberimizde bulunan Sakarya'da ki fotoğrafçılar ve videocular sekmesini inceleyebilirsiniz. Sakaryarehberim.com internet adresini ziyaret ederek şehirde aradığınız tüm firmalara ulaşabilirsiniz. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]