Fındık Toplama Makinası Yaptı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde zirai aletler satışı ve bakımı yapan kişi, yere dökülen fındıkları toplayan makina geliştirdi.

Geliştirdiği makinanın 10 kişinin elleriyle topladığı fındığı tek başına topladığını söyleyen Arif Saka, makinanın 12 metrelik hortumu bulunan makinanın 400 metrekarelik alanda fındığı durduğu yerden toplayabildiğini kaydetti.

60 kilo ağırlığındaki makinanın saatte 1 litre benzin yaktığını anlatan Saka, makina sayesinde çiftçinin fındığı daha ucuza mal edeceğini ifade etti.

Geliştirdikleri makinanın örneklerinin bulunduğunu dile getiren Saka, "Biz kendimiz fındıkçı olduğumuz için böyle bir makina geliştirdik.İnşallah bu şekilde fındığı daha ucuza maletme imkanı bulacağız. Fındığı ucuza maledemediğimiz için parada kazanamıyoruz. Yaptığımız makina yerdeki fındığı taştan, yapraktan ayırarak çuvalın içine otomatik olarak dolduruyor. Ayrıca harmanda kurutulan tane fındığı içindeki yabancı maddeleri temizleyerek çuvallıyor. Bir bahçede 10 kişinin yaptığı işi tek başına yapıyor." dedi.

Makinanın servis bakım hizmetlerini kendilerinin yaptığını bildiren Saka, makinanın fiyatının 2 bin 500 YTL olduğunu söyledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]