Evlat Hasreti, 65 Yaşında Ona Bilgisayar Öğretiyor

Sakarya'da 65 yaşındaki Pakize Vurdum, ABD'de yaşayan kızı ile internetten hasret gidermek için kursa giderek bilgisayar kullanmayı öğrendi. Üç haftadan beri Sakarya Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursa düzenli olarak devam eden Vurdum, artık internetten gazete okuyabiliyor.

Ev hanımı Pakize Vurdum, peyzaj mimarı kızı Vildan Görener'in ABD'ye mastır için gittiğini ve Chicago'da bir Türkle evlenerek ABD'de yaşamaya başladığını söyledi. Vurdum, "Eşim, torunlarım herkes internetten kızımla sesli ve yazılı görüşebiliyorlardı. Evde bir tek ben bilgisayar kullanamıyordum. Çocuklardan yardım istediğimde 'hep daha sonra' dediler. Evde boş vaktim çok oluyordu. Ben de bunu gurur meselesi yaptım. Kursa gidip bilgisayar öğrenmeye karar verdim" dedi.

Bu Yaştan Sonra Nasıl Öğreneceksin?

Evinde bilgisayar ve internet olduğu halde kullanamamanın üzüntüsü ve ezikliğini yaşadığını ifade eden Vurdum, şöyle konuştu: "Ben bilgisayar öğreneceğim' dediğimde çevremdekiler buna şaşırdı. Açıkça söylemeseler bile 'bu yaştan sonra nasıl öğreneceksin?' diye düşünüyorlardı. Kursa yazıldım ve 3 haftadan beri devam ediyorum. Artık evimdeki bilgisayarı açıp internetten gazete okuyabiliyorum. Çok yakında da internetten kızımla yazılı ve görüntülü olarak konuşup hasret giderebileceğim."

Kimseye Muhtaç Olmayacağım

Artık bilgisayar ve internet kullanımını bilmenin genç yaşlı demeden zorunlu hale geldiğini ifade eden Vurdum, hastane randevusu gibi bir çok işlemin bilgisayar ve internet üzerinden yapıldığını kaydetti. Vurdum, "Kurs 8 hafta sürecek ve toplam 160 saat bilgisayar dersi göreceğim. Kimseye muhtaç olmadan bilgisayarımı kullanacağım. Bunun mutluluğunu yaşıyorum" diye duygularını dile getirdi. 

 

Bu Azmi Herkese Örnek Olmalı

Bilgisayar öğretmeni Zafer Yıldızbayrak, Pakize Vurdum'un şu ana kadar bilgisayar öğrenmeye gelen en yaşlı kursiyer unvanını elinde bulundurduğunu söyledi. Yıldızbayrak, "Anlattıklarımı diğer genç arkadaşlar kadar anlayabiliyor. Çok iyi gidiyor. Kurs sonunda bir çok programı öğrenecek. Sertifikasını alarak artık sertifikalı bir bilgisayar kullanıcısı olacak. Bu azmi herkese örnek olmalı" şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]