Evden eve nakliye yaptırmadan önce dikkat edilecekler

Eğer taşınacaksanız eşyalarınızı evden eve taşımacılık şirketleri ile götürmenizde çok büyük fayda var. Evden eve taşımacılık şirketleri eşyalarınızın bu süreçte daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır. Nakliyat firması seçerken çok dikkatli olmalısınız.

Peki bu hizmeti bölgesel olarak düşünürsek, örneğin Sakarya'ya evden eve taşımacılık yapan bir firma seçerken nelere dikkat etmeliyiz.

Bunu sizin için araştırarak en önemli maddeleri sizler için sıraladık. İşte o maddeler: 

 

Sorulması Gereken Sorular
 


Profesyonel Firma Seçimi

Örneğin Adapazarı evden eve nakliyat hizmetine ihtiyacınız var. Çalışacağınız nakliyat firması profesyonel olmalıdır. Evden eve taşıma yaparken kullanılacak araçlar, personel sayısı ve eşya paketleme yöntemleri önceden belirlenmelidir. Nakliye konusunda hizmet veren firmalar eşyalarınızın zarar görmemesi için eşyalarınızın toplanması, paketlenmesi ve araçlara yüklenmesi gibi işlemlerin eşyalarınıza zarar vermeden işini bilen kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Eşyalarınızdaki herhangi bir hasar durumu için eşyalarınızın sigortalanması gerekmektedir. Eşyalarınızı taşıtacağınız evden eve taşımacılık firmasını profesyonel olan eşya taşımacılık firmalarından seçmeniz gerekmektedir. Bu şirketler Eşyalarınızı zametsiz, ekonomik, sorunsuz ve hızlı bir şekilde taşımaktadır. Bazı profesyonel olmayan nakliyat firmaları daha ucuz verebilmektedir, ama bu fiyata kanıp bunları seçmenizi tavsiye etmiyoruz. Çünkü biraz daha az para verip eşyalarınızın zarar görmesini istemiyorsanız bu şirketleri kullanmamanız gerekmektedir.

Nakliyat Firması Seçerken Firmalara Mutlaka Sorulması Gereken Sorular

Eşyalara sigorta yapıyor musunuz? Sigortanız neleri kapsıyor?
Asansörlü nakliye hizmeti veriyor musunuz?
Firma geçmişiniz ve referanslarınız nasıl?
Eşyalarımı taşıyacak araç ne zaman gelecek?
Taşıma süresi kaç saat sürecek?
Nakliyat firmanızın taşımacılık ile ilgili herhangi bir birliğe üyeliği var mı?
Taşıma personeliniz taşıma konusunda uzman mı?
Eşyalarımı zarar görmeyecek şekilde paketliyor musunuz?
Yüksek binalara taşıma işlemini nasıl yapıyorsunuz?
Taşınma sonrasında temizlik hizmeti veriyor musunuz?
Taşıma personelinin müşteriler ile ilişkileri nasıl?
Eşyaları taşıdığınız araçlarınız yeni mi?
Taşıma ücreti için hangi yöntemle ödeme yapabiliriz?

İşlem sonrası tarafıma fatura, belge verilecek mi?Birkaç evden eve taşımacılık firması ile görüşerek fiyat karşılaştırması yapın, evden eve nakliyat sürecinin en önemli aşamalarından birisi işin ücret kısmıdır. Firmalar sunduğu hizmete, kalitesine ve ambalajlama işlemlerine göre fiyatlarında değişiklik göstermektedir. Bunun için birkaç firmadan teklif alıp fiyatları karşılaştırmalısınız. Ayrıca tanıdığınız birinin evi belli bir ücrette taşındı diye sizin eviniz de aynı ücrette taşınacağı anlamına gelmez. Mesafe ve evdeki eşyalar farklı olduğu için daha pahalı ya da daha ucuza taşıma yaptırabilirsiniz. Firma seçimi yaparken en az 3 firmadan fiyat teklifi almalı ve fiyatları ve hizmetlerini karşılaştırarak size en uygun taşımacılık şirketini bulabilirsiniz. Değerlendireceğiniz başka bir kriter de sık tercih edilen, uzun süredir sektörde olan ve olumlu yorum alan firmaları seçmektir.
Sakarya Asansörlü Evden Eve Nakliye
Eğer taşındığınız ya da taşınacağınız ev 2 veya daha üst katta ise asansörlü evden eve taşımacılık hizmeti sunan bir firmayı seçmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Çünkü eşyalarınız asansörlü taşıma sayesinde hem daha güvenli hem de daha kısa sürede taşınacaktır.
 

Sigortalı Taşımacılık

Eşyalarınıza taşımadan önce sigorta yapan firmalar taşıma sırasında oluşabilecek her türlü hasarı karşılayarak, maddi olarak değerli eşyalarınızın herhangi bir zararı sonrasında eşyanın değerini size geri vermektedir. Bu sayede içiniz rahat ederek eşyalarınızı rahat bir şekilde teslim edebilirsiniz.

Taşınma için plan
 

Eğer evinizi nakledecekseniz ilk adım plan olmalı. En az 20 gün önceden taşınmayla ilgili tüm aşamalar düşünülmelidir. Koliler ne zaman toparlanmalı. Kırılacak ve değerli eşyalar ne şekilde tasnif edilmeli. Evden eve nakliye firması ne zaman tutulmalı. Girilecek evin temizliği ne zaman yapılmalı gibi muhakkak bir taşınma planınız olmalı. 
 

Eşya Önceliği
 

Hangi eşyaları ne şekilde taşıyacağınıza dair tam bir planınız olmalı. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, eğer böyle bir plana sahip olmazsanız, yeni evi nakliye sırasında bir çok eşyanız zarara uğrayabilir. Kolilerinizi kategorilere ayırın. Hassas malzemeleri özel olarak tasnifleyin. Bunları da bir listeden takip edin. Böylece eksik malzemeleri bile tespit edebilirsiniz.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]