Evden eve nakliyat hizmetinde yeni trend: Asansörlü nakliyat

Asansörlü evden eve nakliyat; bir yerden başka bir yere taşınırken, yüksek katlı binalarda balkon veya pencereden eşyaların taşınma işlemidir

Eşyalar binanın içerisinden değil, dışarıdan, teleskopik asansör yardımıyla ev içerisine taşınmaktadır. 


Asansör desteğine, sadece bazı özel durumlar için başvurulur. 

 a) Taşıma yapılan apartman içerisindeki genişlik, eşya taşımak için yeterli olmayabilir. 

 b) Bazen de müşteri hızlı bir nakliyat olması için bunu nakliyat şirketinden talep edebilir. 

Eşyaların daha kolay, hızlı ve sağlam taşındığı bu hizmet, genellikle 2. kat ve üzeri yükseklerdeki konut ve iş yerlerine yönelik yapılır. 

Önceden birkaç nakliye firmasında olan asansör sistemi artık bir çok firmada bulunmaktadır. Nakliye fiyatlarını sadece cüzî bir miktar arttırdığı için müşteriler tarafından özellikle de tercih edilebilmektedir.

"BANA BİNA ASANSÖRÜ DE YETER" !?
Doğru, bina içerisindeki asansörler ile de eşya taşımak mümkündür. 
1) Fakat yük kapasitesi nedeniyle tehlike oluşturabilir. 
2) Bina sakinleri de bu duruma olumlu bakmamaktadır. 
3) Asansör tamir/servis bedelleri ise, inşallah işiniz düşmez, astronomik şekilde yüksektir.
Yine de istiyorsanız, bina asansörünü kullanabilirsiniz :)

"BIRAKAYIM DA BU İŞİ EHLİ YAPSIN"

İşte şimdi oldu diyebiliriz.
- Hızlı ve minimum hasarla taşıma işlemi istiyorsanız
- Eşyaların bina koridorlarında hasar görme riskinin yüksek olduğunu düşünüyorsanız, bırakalım işi ehli yapsın. :)

Asansör Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Asansörle evden eve taşınan eşyaları gördüğünüzde asansörün nasıl çalıştığını merak ediyor olabilirsiniz. 
Asansör aslında üzeri açık ve yük taşınabilen bir mekanizmadır. 
Elektrik arıza bakım ekiplerinin direklerin üzerine  tırmanmak için kullandıkları araçlardaki gibi teleskop şeklide yükseltme/kaldırma aparatı vardır.

Araca bağlıdır. Binanın balkonuna ya da geniş, eşya çıkabilecek bir penceresine yanaşır. Bu alan ile nakliyat aracı arasında bir mekanizma sürekli aşağı-yukarı hareket eder. Asansör çevresinde eşyaları koruyan siper mevcuttur.

Her taşıma seferinde asansör çevresinde bulunan kapaklar kapatılarak eşyaların hareket etmeden hedefe ulaşması amaçlanır.

Bu Tarz Bir Taşıma,  Nakliye Kusurlarını Azalır mı?

Her ne kadar yüzde yüz kusursuz bir nakliyat işlemi gerçekleştirileceği söylense de ufak çaplı hasarlar olabilir. Eşyalar bina içerisinde taşınırken duvarlara sürtünebilir, kullanılan bina asansöründe sorun çıkabilir. Fakat hak verilmelidir ki eşyalar ağır ve büyük olduğu sürece bunlar yaşanabilecek durumlardır. Nakliye firmaları da bunları göz önünde bulundurarak eşyalar için sigorta yapmaktadır. 

Ancak asansörlü nakliyat, taşınma esnasında kusursuz olmanın en güvenilir yoludur. Çünkü nakliye personelleri araçtan direkt olarak asansöre yükleme yapar. Bina içerisine, balkona ya da oturma odanıza kadar eşyanız bir mekanizma içerisinde gelir. Herhangi bir el ile taşıma söz konusu olmaz. Bu da nakliye kusuru olarak ifade edilen durumu ortadan kaldırmak için önemli bir adımı ifade eder.

Hangi Durum Halinde Asansörlü Nakliye Zaruri Olur?

Asansörlü nakliye işlemi genellikle müşterilerin tercihine bırakılan bir durumdur. Ancak belirli durumlarda bu işlem mecburi olarak yapılmaktadır. Bilindiği üzere çok katlı yaşam bizim hayatımızın vazgeçilmezidir. İkinci kata ya da üçüncü kata taşınan bir müşteri, taşınmanın hızlı olması açısından ya da nakliye kusuru ortaya çıkmaması için asansörlü nakliyat işlemini tercih edebilir.

Bir farklı durum da bina genişliğinin çok küçük olması, merdivenlerin sıkışık olmasıdır. Bu gibi durumlarda eşyaların sağlam bir şekilde taşınabilmesi çok zordur. Taşınma işlemi çok daha uzun sürer ve hasar olasılığı çok daha artar. Özellikle bina asansörünün de kullanımına izin verilmediği müddetçe asansörlü evden eve nakliyat mecburi olarak gerçekleşir.

Nakliye firmaları asansör sistemini dahil ettiği taşınma hizmetleri için müşterilerinden yüksek fiyatlar istememektedir. Bu nedenle de müşterilere daha avantajlı gelmekte, sağlam ve hızlı taşınma yolunu seçenler, asansörlü hizmeti tercih etmektedir.

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]