Etçim restoranda çalışanlardan milyonluk hırsızlık

Akyazı'da ETÇİM Resroran'da hırsızlık şoku yaşandı. 5 çalışan kendi aralarında kurdukları oluşumla 1 yılda 1,5 milyonluk hırsızlık yaptı. Çalışanların yaptığı vurgun, olaydan haberdar olan bir kişinin hırsızlardan şantajla 50 bin lira almasıyla ortaya çıktı. İş yeri sahibi, hırsızlığı yapan çalışanlarının serbest kalmasına tepki gösterdi. 

 

İlçenin ünlü restoranı ETÇİM'de hırsızlık şoku yaşandı. Yaklaşık 15 çalışanın bulunduğu restoranda 5 çalışan aralarında kurdukları oluşumla 1 yılda 1,5 milyon liraya varan hırsızlık yaptı.

 

İddialara göre, hırsızlık vurgunu şöyle gerçekleşti; sipariş veren müşteriye post cihazının arızalı olduğu söylenerek ödemeler peşin alındı. Bu arada restoranın siparişlerinin kayıt altına alındığı sisteme giriş yetkisi olan başka çalışan söz konusu siparişi iptal etmiş gibi gösterdi. Bu yolla toplanan paralar 5 çalışan arasında bölüşüldü.


Çalışanların hırsızlık vurgunu taki bir kişinin olaydan haberdar olmasına kadar devam etti. Vurgundan haber olan şahıs, hırsızlığı gerçekleştirenlerden 50 bin lira para istedi. 

 

Firma içinde vurguna karışan çalışanlar korkarak istenen 50 bin lirayı ödedi. 

 

İş yeri sahibi şantaj olayından haberdar olunca çalışanların yaptığı vurgun ortaya çıktı. 1 yılda yaklaşık 1,5 milyon lira zarara uğradığını söyleyen iş yeri sahibi Yunus Emrah Turhan, şikayetçi oldu.

 

İş yeri sahibi, üzerlerindeki varlıkları akrabalarına devreden hırsızlık zanlılarının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]