Esnaf Öfkeli: Çoluk Çocuğumuz Taş mı Yiyecek?

Anavatan Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fahri Şen ve Adapazarı Belediye Başkan Adayı Hasan Çelebi, belediye meclis üyesi adayları, il genel meclisi adayları ile birlikte destek turlarına devam ediyor.

Destek turları için şehri karış karış gezen Şen ve Çelebi, Modern Sanayi Esnafı'nı ziyaret etti. 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren sanayi esnafı, işsizlikten ve ağır vergi yükünden dolayı çok zor durumda olduklarını, 100 - 150 civarında işyerinin şu an kapandığını, gidişatın devam etmesi durumunda çok kısa bir süre sonra daha birçok arkadaşlarının işyerlerini kapatacaklarını beyan ettiler.

Çoluk Çocuğumuz Taş mı Yiyecek? 

Sanayinin belediye hizmetlerinden yeterince faydalanmadığını vurgulayan esnaf,  Yetmiyormuş gibi birde sanayimizin bulunduğu arsaya göz dikerek burasını alışveriş merkezi yapmayı planlıyorlar. Bizler işsiz kalınca çoluk çocuğumuz taş mı yiyecek? 
Çöpler haftalarca alınmadı. Su sayaçlarının arızalanmadan ADASU tarafından değiştiriliyor extra para ödemek durumunda kalıyoruz.

Yapacak Başka Yer mi Yok?

Esnafların sorularını ve sorunlarını cevaplayan Şen ve Çelebi; “AKP yerel yöneticilerinin esnafı yok saydığını son birkaç yılda ortaya koydukları politikalarından zaten görünüyor. Esnafın dükkan kapatması onlar için olağan bir durum, çünki yardım paketi vererek oy alabilecekleri bir aile daha kazanmış oluyorlar. Kentsel Dönüşüm Projesi diye sanayi bölgemizi kaldırıp yerine alışveriş merkezleri yapmayı planlıyorlar, işyerleri kapanan esnafın ne olacağını düşünmmektedirler. Sadece yandaş müteahhitlere ve büyük yatırımcılara rant sağlamayı hedefliyorlar. Madem büyük alışveriş yerleri yapacaklar başka yer mi yok? Sakarya Nehri kenarına yapsınlar, Yeni yerleşim bölgesindeki boş arsalara yapsınlar. Ama niyetleri üzüm yemek olmayan zihniyet bağcıyı dövmeyi kendilerine şiar edinmişlerdir.

Bilgi, Beceri, Proje ve Yüreğe Sahibiz

Ayrıca E5 Karayolunu karşılıklı olarak trafiğe açmak istiyorlar. Geçmiş yıllarda yaşanan kazalarda ölen vatandaşlarımızın aileleri halen acı içersinde. Çözüm bu değildir. Çözüm buraya bir alt geçidin yapılmasıdır .” diyen Şen ve Çelebi; “ Bizler şehrimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunları çözebilecek bilgi, beceri, proje ve yüreğe sahibiz. Sakarya halkı haricinde hiç kimseye verilecek bir minnet borcumuz yok. Sizlerin desteğini ve oynu istiyoruz” dediler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]