Erenler'de ücretsiz veteriner aşı kampanyası devam ediyor

Erenler Belediyesi tarafından sahipli, sahipsiz 3 aydan büyük köpekler ile 6 aydan büyük kedilere ücretsiz olarak yapılan kuduz aşısı kampanyası bu yılda devam ediyor.

Belediyenin Veteriner Hekimi Gürkan Yılmaz kontrolünde evcil hayvanlar kuduz hastalığına karşı aşılanırken sağlık kontrolünden de geçiriliyor.

İlçe sınırları içerisindeki aşılanan hayvanların kayıtları yapılarak kimlik kartları çıkarılıyor. Kedi ve köpek besleyen ve hayvanlarını aşılatmak isteyen hayvan severlerin mahalle muhtarlıkları önünde gerçekleşen programların dışında da mesai saatleri içerisinde Belediyenin Veteriner Hekimliği’ne hayvanlarını getirerek aşılanmasını gerçekleştirebilecekleri bildirildi.

İnsan ve hayvan sağlığı için önemli olan kuduz aşısı programları, mahalle muhtarlıkları önünde belirlenen saatlerde gerçekleşirken vatandaşlar da aşı kampanyası nedeniyle Erenler Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Erenler Belediyesi Veteriner Hekimi Gürkan Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kuduz, bütün sıcakkanlı hayvanlarda görülebilecek öldürücü bir hastalıktır. Erenler genelinde kuduz aşısı kampanyamız her sene olduğu gibi bu yılda devam ediyor. İlçe sınırları içerisindeki vatandaşların sahip oldukları evcil hayvanlara ücretsiz olarak aşılarını yapmaktayız. Ayrıca 2013 yılında 948 sahipsiz köpek yakalanarak kısırlaştırılıp, aşılanıp ve küpelenmek üzere Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına teslim edildi” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]