Erenlerde kadınlara cenaze hizmetleri kursu verildi

Erenler Belediyesinin destekleriyle Halk Eğitim Merkezi Değirmendere’de kadınlara cenaze hizmetleri konusunda kurs verdi. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarını Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk İlçe Kaymakamı Salih Karabulut ile ilçe bürokratları verdi.

Erenler Halk Eğitim Merkezi tarafından Değirmendere Mahallesinde açılan cenaze hizmetleri kursunu 12 kursiyer başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Yorgalar Mezarlığı Gassalı Nagihan Uzun tarafından verilen ölüm hali, ölüm sonrası kefenleme uygulamalı anlatım konularının işlendiği 32 saatlik derslerin sonrasında kursu başarı ile tamamlayan hanımlar sertifikalarını aldı.

Nagihan Uzun yaptığı konuşmada; “Bu imkânı bizlere sağladığınız için çok teşekkür ediyoruz. 17 Ağustos Depreminde cenaze yıkayıcı bulunamadığından yıkanmadan defnedilen cenazeler oldu. Böylesi önemli bir konuda önayak olup bize yol açtığınız için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Değirmendere Şehit Mehmet Solak Okulu Bahçesinde düzenlenen törende konuşan Erenler Kaymakamı Salih Karabulut ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk toplum yararına böylesine önemli bir konuda bu işte emeği geçen herkesi tebrik ederek kursiyerlere sertifikalarını takdim ettiler.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]