"Engelsiz Kafe" engellilere gelir kaynağı olacak

Sakarya’da engellilerin çalıştıracağı ‘Engelsiz Kafe’ engellilere gelir kaynağı olacak. Engelliler bu kafede vatandaşlara hizmet verecek hem de ürettikleri ürünleri görücüye çıkaracak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, şehrin ilk ‘Engelsiz Kafesi’ için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini belirtti. Cumhuriyet Mahallesi'nde Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün eski binasının Engelsiz Kafe'ye dönüştürüldüğü anlatan Oktar, “Engelsiz Kafe’de gerekli tadilat çalışmaları tamamlandı. İç mekan mimari tasarımı ile ilgili işlemlerde sona gelindi. Çevre düzenlemeleri ve peyzaj da sonlandı. Artık açılış için gün sayıyoruz.” dedi.

İlerleyen günlerde açılacak

Engellilere yönelik örnek bir sosyal hizmet projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Oktar, merkezde mutfak bölümünde kullanılacak gerekli malzemelerin montajın da tamamlandığını anlattı. İlerleyen günlerde kafenin açılacağını dile getiren Oktar, şunları kaydetti: “Ekiplerimiz bina çevresindeki çevre düzenlemelerini sonlandırdı. İnşallah kısa süre içerisinde Engelsiz Kafe binamızı Sakaryalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Engelli vatandaşlarımız almış oldukları eğitimler kapsamında kafede vatandaşlarımıza hizmet sunacaklar. Ayrıca engelli kardeşlerimizin ürettikleri ürünler yeni merkezde görücüye çıkacak.”

Bu kapsamda engelli vatandaşlar için yeni bir sosyal yaşam alanı daha kazandırdıklarını dile getiren Oktar, “Ayrıca Sakaryalı hemşehrilerimize de yeni bir buluşma noktası hediye etmiş olacağız. Engelsiz Kafe ile hayatı paylaşmaya hiçbir engelimizin olmadığını göstermiş oluyoruz. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]