Emniyetten '10 numara yağ' operasyonu

Sakarya’da işyerlerine yapılan ’10 numara yağ’ operasyonunda 6 kişi gözaltına alınırken, 639 teneke madeni yağ ele geçirildi.
 
Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne gelen ‘10 numara yağ adıyla bilinen madeni yağların baz yağ, bitkisel yada atık yağlardan elde edildiği, doğrudan dizel motorlu araçlarda kullanılmak üzere piyasada yaygın bir şekilde satıldığı’ ihbarları üzerine Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 4 aydır takip ettiği işyerlerine operasyon yaptı.
 
Operasyon kapsamında eş zamanlı olarak 6 işyerine baskın düzenlendi. Yapılan operasyon sonucunda şüpheliler M.S.Ç, S.Ö, E.Ç, A.H, C.K. ve İ.T gözaltına alındı. Operasyonun ardından akaryakıt amaçlı madeni yağ doldurmaya yarayan 9 adet ayaklı motorlu varil, 4 adet ayaklı huni, 5 adet düzenek ile akaryakıt amaçlı kullanılan 639 teneke (9 bin 735 litre) madeni yağ, 2 adet av tüfeği ve 14 adet fişek ele geçirilirken, 17 ayrı araç şoförüne akaryakıt amaçlı madeni yağ ve kaçak akaryakıt satın almaktan adli işlem yapıldı.
 
Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]