Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.

Elma karaleke hastalığı için kimyasal ilaçlama uyarısı

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir elma karaleke hastalığı için kimyasal erken ilaçlama uyarısı yaptı.

Erken uyarının Geyve, Pamukova ilçelerinin ova köyleri, Erenler İlçesi\'nin elma ve ayva yetiştirilen köyleri ile Serdivan İlçesi\'nin Yukarıdereköy ve Aşağıdereköy köyleri için yapıldığını kaydeden Erdemir, “Bölgemizde bulunan elektronik saha istasyonlarından alınan verilerin ve yapılan saha kontrollerinin değerlendirilmesi sonucunda elma karaleke hastalığı mücadele zamanının geldiği tespit edilmiştir. Kimyasal ilaçlamayı geciktirmeden yetkili kişilerce hazırlanacak reçetelere uygun şekilde yetkili bayilerden temin edilecek sistemik ilaçlar ile sabah erken ya da akşam geç saatlerde yapılması gerekiyor. Yapılan ilaçlamanın üzerine kısa süre içinde yağmur yağdıysa ilaçlamanın tekrarlanması gerekiyor” dedi.

Erdemir, elma için iç kurdu ve karaleke, ayva için doğu meyve güvesi ve iç kurdu, bağ için salkım güvesi ve mildiyö, şeftali için doğu meyve güvesi ve filiz güvesi, kiraz için ise kiraz sineği uyarısında bulundu.
Elma karaleke hastalığı için kimyasal ilaçlama uyarısı
12 yıl önce
Laboratuvar, Laboratuvar Cihazları ve Kimyasal Maddeler
Kimyasal ve Biyolojik Analiz Laboratuvarları
Laboratuvar Cihazları ve Kimyasal Maddeler
Haşere İlaçlama
Haşere ilaçlama
Kimyasal peeling
Kapalı alan ilaçlama
Ev ilaçlama
Kemirgen ilaçlama
Sivrisinek ilaçlama
göz hastalığı teşhisi
ofisler için mobilya
reklam için tabela
büro için ahşap mobilya
rahat yolculuk için firmalar
ofis için ahşap ürünler
Sakarya ↝