Elektrikli Tren Setleri Üretilecek

TÜVASAŞ, TCDD için üretilecek elektrikli tren setleri için Hyundai/EUROTEM ile iş birliği çalışmasını başlatan bir sözleşmeyi imzaladı.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Adapazarı'nın raylı taşıt üretim üssü olacağı iddialarını sürdürdüklerini söyledi.
Ülke ve bölgede yolcu vagonu üretiminde lider kuruluş Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ), TCDD'ye üretilecek 96 araçtan oluşan 32 adet elektrikli tren setinin (EMU) üretimini Hyundai/Eurotem ile birlikte gerçekleştirecek.

TÜVASAŞ Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Hyundai/Eurotem Genel Müdürü Gill Young Chung ve TÜVASAŞ'ın üst düzey yöneticileri katıldı.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, törende yaptığı konuşmada hem TÜVASAŞ için hem de Adapazarı için sevindirici haberler verdi. Adapazarı'nın raylı taşıt üretim üssü olacağı iddiasını sürdüren Ertiryaki, şöyle konuştu: "TCDD tarafından Sincan-Kayaş hattında kullanılması planlanan toplam 96 adet 3'lü set halinde üretilecek araçlar, saatte 140 kilometre hız yapabilmeye uygun, hava yastıklı ve konforlu hareket aksamına sahip olacak. Elektrikli tren setlerinin her birinde, çift taraflı kumanda kabini bulunacak, araç gövdesi paslanmaz çelikten üretilecektir. Geleceğin Türkiye'sinde toplu taşımacılıkta öncelik raylı taşıtlarda olacaktır."

Hyundai/Eurotem Genel Müdürü Gill Young Chung ise, törendeki konuşmasında, iki şirket arasındaki ilişkilerin anlam ve önemine değinirken, kendi açılarından bir durum değerlendirmesi yaptı. TÜVASAŞ'la işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Chung, "Hyundai/Eurotem ortak girişim şirketi ile TÜVASAŞ arasındaki ilişkilerin Türk demiryolu sektörüne önemli bir ivme katacağına inanıyoruz" dedi.

İkili işbirliğinin ilki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim-Yenikapı hattında kullanacağı metro araçları üretiminde başlatılmıştı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]