Eğitim Bir-Sen Sakarya Yönetimi, o ilçeyi ziyaret etti

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Yönetimi haftalık ilçe ziyaretlerine Ferizli ile devam etti. Şube yönetim kurulu ilçedeki okulları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettikten sonra akşamüstü üyeleri ile çay sohbetinde bir araya geldi.

Ferizli’de İMKB Recep Bey MTAL, Ferizli İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile Ferizli Kız MTAL okullarında üyelerin sorularını cevaplayan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ;

"İş güvencesini kırmızı çizgimiz olarak görüyoruz. İş güvencesini tartışmayız, tartışmaya açtırmayız noktasındaki kararlılığımızda ve tutumumuzda bir değişiklik yok ve olmayacak" dedi.

Mengen, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütleriyle mücadele edilmeli, terörle ilişkisi olanlar devletin kurumlarından temizlenmelidir. Ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz” dedi.

5. sınıfların yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına dönüştürüleceği tartışmalarına da değinen Mengen şöyle konuştu:


“Biz bunun şu an için uygulanabilir bir proje olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın elindeki öğretmen sayısı öncelikle bunun için yeterli değildir. 5. sınıflarda İngilizce dersini 1 saat artırdığınız zaman 16 bin civarında yeni öğretmene ihtiyacınız var. Bakanlığın burada yapabileceği tek şey var. Buna uygun olan okullarda, proje okullarda bunu uygulayabilir. Daha sonra da sonuçlarını test ederek, verimlilik boyutunu dikkate alarak, diğer okullara uygulanabilirliğine bakabilir.”

Rotasyon konusu , Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer döneminden beridir sıkça dillendirilen bir konudur. Sendika olarak, Öğretmen Strateji Belgesi Taslağı’nın oluşturulması sürecinde ilk defa eğitim camiasının gündemine gelen rotasyon uygulaması, o tarihten beri karşı çıktığımız bir konudur.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 Eylül ayında kademeli olarak rotasyon uygulamasına başlanacağını duyurmuş; ancak atamaların yapılmasına sayılı günler kala vazgeçmişti. Rotasyonun gerekçesini ortaya koyamayan, öğretmenine neden zorla yerini değiştirdiğini izah edemeyen Bakanlık, yine hiçbir gerekçe ortaya koymadan uygulamadan vazgeçmişti.

Şimdi Sayın Bakanın ifadesiyle rotasyon uygulamasının hayata geçirileceği planlanmaktadır. Ancak bu konuda gerek gerekçe gerekse uygulama noktasında yeterli bir hazırlık yapılmadığı; aceleci ve plansız bir tavırla hareket edildiği görülmektedir.

Bakanlığın sürdürülebilir ve yönetilebilir bir istihdam politikası oluşturamamasının ceremesini öğretmenler çekmemelidir. Eğitim sistemimizin karma eğitim dayatması, müfredat, sosyo-ekonomik açıdan az gelişmiş yörelerdeki öğretmenlerin görev süresi, kariyer basamakları, altyapı ve donanım eksiklikleri, okul bütçesi gibi çözüm bekleyen sorunları ortada dururken, öğretmenleri huzursuz edecek, işlerine ve mesleki gelişimlerine odaklanmalarını engelleyecek, çalışma barışını ve kurumsal iş birliğini bozacak rotasyon gibi zorlama tedbirlerin Bakanlığın gündeminden çıkarılması ve öğretmenlerimizin öğrencilerine odaklanmasının sağlanması gereklidir dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]