Dünyaca ünlü tarihçi Sakarya'daydı

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, “Osmanlı Kentlerinde Yöneten ve Yönetilen İlişkileri” programı kapsamında; Ludwig Maximillan Üniversitesi’nin yanı sıra Bilgi Üniversitesi ve İbni Haldun Üniversitesi’nde de görev alan Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’yi (Süreyya Faruki) katılımcılarla buluşturdu.

Dünyaya Hükmetti

Akademi meydanında yoğun katılımla gerçekleşen ders programında, Osmanlı Devleti’ndeki merkez-taşra nüfusunun yapısı incelenirken, 600 yıl boyunca dünyaya hükmeden imparatorluğun, devlet yapılanması ve siyasal dönüşümü de diğer devletlerle karşılaştırılarak ele alındı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Faroqhi, sosyal hayatın yanı sıra Osmanlı Devleti’ndeki ekonomik yaşama da değinerek, stratejik öneme sahip liman kentler sayesinde ticaretin ekonomik bir potansiyele kavuştuğunu belirtti.

Akademi yetkililerinden yapılan açıklamada; İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak’ın sunumuyla gerçekleştirilecek “Hakikatten Anlama – Derrida ve Rorty” dersiyle akademik kültürel çalışmalara devam edileceği belirtildi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]