Dolandırıcılara servetini teslim edişi güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Sakarya'da kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısı, 61 yaşındaki A.K. isimli kadını telefonla aradı. Kimliğinin FETÖ üyelerince kullanıldığını, suçluları yakalamak için operasyon yapacaklarını, para ve altınlarını operasyon için vermesi gerektiğini, operasyonun sonunda da paranın kendisine geri verileceğini söyledi. Paniğe kapılan kadın 202 bin TL değerindeki döviz ve altınlarını telefondaki kişinin yönlendirdiği kişiye elden teslim etti.  Dolandırıldığını anlayan kadının şikayeti üzerine 8 şüpheli operasyonla yakalandı. Kadının para ve altınlarını dolandırıcılara teslim ettiği anlar kameraya yansıdı.

Sakarya'da ikamet eden 61 yaşındaki A.K. isimli kadını telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı.

Kimliğinin FETÖ üyeleri tarafından kullanılarak adının suça karıştığını, asıl suçluları operasyonla yakalayacaklarını, evde bulunan para ve altınlarını operasyon için kendilerine verilmesi gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, operasyonun sonunda da paranın kendisine geri verileceğini belirtti.

DOLANDIRICILARA PARAYI ELDEN TESLİM ETTİ

Paniğe kapılan A.K., dolandırıcıların verdiği hesaba 42 bin lira gönderdi. Ardından evde bulunan 160 bin TL değerinde döviz ve altını Serdivan'da ayarladıkları buluşma noktasında telefondaki dolandırıcının yönlendirdiği kişiye elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.K. polise şikayette bulundu

Harekete geçen Sakarya polisi, güvenlik kameralarından kadından parayı alan kişilerin bindikleri ticari taksileri belirledi.

KAFEDE PARALARI BÖLÜŞTÜLER

Dolandırıcıların paralarla İstanbul'a gittiklerini belirleyen polis, İstanbul'da şüphelilerin izini adım adım sürdü. Yapılan çalışmada dolandırıcıların İstanbul'da bir kafede paraları bölüştükleri belirlendi.

EVLERİNE BASKIN YAPILDI

Harekete geçen polis, İstanbul'da 5 farklı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda 8 şüpheli yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda cep telefonu, banka kartı ile 50 bin TL değerinde altın ve para ele geçirildi.

İZMİR'DE AYNI YÖNTEMLE 250 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR !

İşlemleri için Sakarya'ya getirilen şüphelilerin sorgularında İzmir'de yine aynı şekilde 250 bin TL değerinde dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]