Doktorlar iş bıraktı, hastalar mağdur oldu

Doktorlar bugün 1 günlük iş bırakırken muayene olmak ve ilaç yazdırmak isteyen hastalar mağdur oldu.

TTB, TDB, AHEF, Birlik Dayanışma Sendikası, AHESEN, SES, Genel Sağlık İş Hekimsen, Tabipsen, Hekimbirliği, Kamu Diş Hekimleri Derneği'nin aldığı bir günlük iş bırakma kararı sonrası ülke genelinde aile hekimlikleri, hastaneler ve sağlık merkezlerinde doktorlar grev yaptı.

Acil Servis ve poliklinikleri, doğum salonu, COVID, onkoloji, hematoloji poliklinikleri ve yatan hasta servis çalışmaları hariç tüm sağlık kurumlarında iş bırakma eylemi yapıldı.

Sakarya'da da iş bırakma eylemine çok sayıda doktor ve aile hekimi destek verdi.

Grev nedeniyle muayene olmak isteyen hastalar ve ilça yazdırmak isteyenler mağdur oldu.

İş bırakma kararını desteklediklerini açıklayan Sakarya Aile Hekimleri Derneği (SAKAHED), yaptığı bilgilendirmede; "

Şiddete karşı gerçek önlem ve yaptırımlar, emeğin karşılığı için adil ücretlendirme, hemen ve koşulsuz hakkaniyetli özlük hakları, güvenli ve insanca çalışma koşulları, emeklilikte olan haklarımızın verilmesi, 30 Haziran ceza yönetmeliğinin geri çekilmesi taleplerimiz aylardan beri yaptığımız ihtarlarımıza rağmen gerçekleştirilmemiştir. Bununla beraber TBMM Genel Kurulu'na teklif olarak sunulan, taleplerimizi karşılamayan, vadedilenin bile geri çekildiği düzenlemeye karşı 15 Haziran günü bir günlük iş bırakma kararı alınmıştır" ifadelerini kullandı.
 

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]