Doğalgaz’da Soba Mucizesi!

Sakarya’da doğalgaz kullanımının artması ve kış ayının girmesiyle birlikte, vatandaşlar ev ve işyerlerinde, “Doğalgaz Sobası” kullanımına geçmeye başlarken, kombiye nazaran düşen maliyetlerle de bütçelerine büyük avantaj elde ediyor.

Doğalgaz Sobası’nın kullanımıyla ilgili basın açıklaması yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) İklimlendirme Sistemleri ve Sıhhi Tesisatçılar Meslek Grubu (7. Meslek Komitesi) Yönetim Kurulu Üyeleri; doğalgaz sobasının kullanımının düşük maliyetten dolayı vatandaşlar için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Doğalgaz Kullanıcıları Kazançlı

Ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanımında kombiye nazaran hem dönüşüm maliyeti, hem de doğalgaz faturalarının daha düşük olmasından dolayı ‘doğalgaz sobası’nın kullanımının çok büyük avantajlar içerdiğini belirten Komite yöneticileri; bu konuda ortalama 100–120 metre karelik bir dairenin kombi dönüşüm maliyetinin 4 ile 5 bin TL arasında değiştiğini, doğalgaz sobası tesisatında ise bu bedelin bin ile bin 500 TL’ye kadar düştüğü dile getirdi.

7. Meslek Komitesi yetkilileri; açıklamasında, doğalgazın tüm yakıtlara oranla hala en ekonomik yakıt olma özelliğini koruduğunu, gerek kombide gerekse doğalgaz sobasında doğalgaz kullananların kazanacağını ifade etti.

54 Hediyeden 30'u Doğalgaz Sobası! 

Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte, soğukların yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığını ve vatandaşların kış hazırlıkları da hızlandırdığını hatırlatan komite yetkilileri; doğalgaz kullanımının geçen yıllara oranla daha da yoğun olduğunu belirtti.

AGDAŞ’ın düzenlediği “Abonelik Kampanyaları”nın doğalgaz sektörünü hareketlendirdiğini ifade eden komite yöneticileri, tesisatı yapan firmalarında, uzun vadeli taksitler ile doğalgaz tesisat imalatlarını kolaylaştırdıklarını dile getirdi.

AGDAŞ’ın düzenlediği yeni kampanyası olan “Kazandıran Kampanya”yı da değerlendiren komite yetkilileri, kampanyada verilen 54 hediyeden 30 adedinin “doğalgaz sobası” olduğunu hatırlatarak, doğalgaz sobasını Sakaryalı’ların henüz tam olarak tanımadığını ve bu nedenle de kullanımının çok yaygın olmadığını belirtti.

Doğalgaz Sobasının Avantajları!

Komite yetkilileri; gerek AGDAŞ’ın yaptığı pazarlama çalışmalarında doğalgaz sobasını önermesi, gerekse de sektördeki firmalarının tanıtım çalışmaları ile doğalgaz sobasına ilginin günden güne arttığına dikkat çekerek, doğalgaz sobasının avantajlarını şöyle sıraladı:

Dönüşüm maliyetinin düşük olması; Kombi tesisat dönüşümü yaklaşık 4 bin ile 5 bin TL arası olmasına rağmen, soba tesisat bedeli bin ile bin 500 TL ye kadar düşmektedir. 

Doğalgaz tüketiminde tasarruf sağlaması; Kışın doğalgaz tüketiminin artması nedeniyle doğalgaz faturaları yükselmektedir. Ancak doğalgaz sobası kullanılan konutlarda yoğun kış dönemlerinde bile ödeme gücünü zorlamayan faturalar gelmektedir.

Elektrik olmadan da çalışabilmesi; Doğalgazın en önemli avantajlarından biri de bu özelliğidir. Herhangi bir elektrik kesintisi durumunda kombiler elektriğe bağlı olmaları nedeniyle maalesef çalışmamaktadırlar, ancak doğalgaz sobaları elektriğe bağlı olmadıkları için rahatlıkla ısınma ihtiyacını sağlayabilmektedirler.

Yalıtımsız binalarda da verimli olması; Ülkemizdeki en önemli problemlerden biri de binaların büyük bir kısmında izolasyon olmamasıdır. Sakarya’da da benzer sorunlardan kaynaklı birçok kişi doğalgazı kullanamamaktadır. İzolasyon sorunu olan bir binada sadece bir oda izole edilerek, doğalgaz sobası kurulup doğalgazdan yararlanılabilir.

Kısa sürede yüksek ısıya ulaşılması; Doğalgaz sobası kısa sürede çok yüksek sıcaklığa ulaşması yönü ile de ekonomik olması yanında son derece pratik bir cihazdır. Aynı zamanda noktasal olarak, sıcaklık yoğunlaşması da sağlanabilmektedir.

Kombi ile birlikte de kullanılabilmesi; Kombi tesisatı olan konutlarda da doğalgaz sobası kullanılabilmektedir. Hem elektrikler kesildiğinde ısınma ihtiyacı karşılanabilmekte, hem de lokal bir bölgede yüksek ısı elde edilebilmektedir.”

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]