Diyanet'ten Cami Tabelalarına İlişkin Açıklama

Diyanet'ten yapılan yazılı açıklama içerisinde, bir gazetede yer alan haberin, "camilerin girişindeki tabelalarda TC ibaresinin kaldırıldığına" dair iddiaların yer aldığı ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin girişinde yer alan tabelalarda TC ibaresinin kaldırıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Cami tabelalarının nasıl olacağı hususunun Başkanlığın Tanıtım Yönergesi ve ekleri ile belirlendiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Tüm Bakanlıklar ve kurumlarda logoların ve tabelaların belli bir standartta hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da 18 Ekim 2021'de yeni bir yönerge çıkarmıştır. Bu yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi dışında yer alan yazılı bölümde hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Habere konu bazı camilerde önceden TC ibaresinin yer alması, mahalli görevlilerin kendiliğinden yaptığı bir işlem olup kurumun önceki yönergesinde de bu ibare yer almamaktadır. Başkanlığımız merkezi ve taşra teşkilatı temsilcilikleri olan il ve ilçe müftülüklerimizin tamamında TC ifadesi kullanılmaktadır. Burada bir kasıt aranması yersizdir."

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]