Diyanet İşleri Başkanı Sakarya'da sabah namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da sabah namazında vatandaşlarla bir araya geldi.

"Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Adapazarı ilçesindeki tarihi Orhan Camisi'ne gelen Erbaş'ın katıldığı programda, Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okundu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını Fetih Suresi'ni okuyarak kıldırdı.

Erbaş, namaz sonrası yaptığı duada, okunan fetih ve diğer surelerden hasıl olan sevabı sınır boylarında ve sınır ötesinde vatan, ezan, bayrak için mücadele ederken canını feda eden şehitlerin ruhlarına hediye etti.

Vatanın güvenliği, milletin huzuru, bölgede barış ve selametin temini için mücadele eden güvenlik güçlerine de dua eden Erbaş, "Allah'ım şu anda yine alemi İslam'ın her köşesini işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı, milletimizin ve bölgemizin huzuru, barış ve güvenliğin tesisi, ümmetin onuru için mücadele eden ordumuza meleklerinle yardım eyle Allah'ım. Nusretini göster, kudretinle şeref yad eyle yarabbi." ifadelerini kullandı.

Erbaş, dua sonrası cemaate hitap ederek, şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar temennisinde bulundu.

Ülkedeki 90 bin camide her sabah Fetih Suresi'nin okunduğunu, dualar yapıldığını, ordu, millet ve askerler için Cenab-ı Hak'tan zaferler istendiğini belirten Erbaş, "Bütün hainler, dış güçler birleşmişler bir vekalet savaşı yürütmekteler. Vekalet savaşı, aslında haince, kahpece bir savaştır. Ülkemizin güney sınırlarına çeşitli terör örgütlerini silahlandırarak yerleştirmek aslında bir savaş ilanıdır. Ülke olarak bunun tedbirlerini alıyoruz, aldık. Elhamdülillah şu anda büyük bir ilerleme katediyoruz. Şehitlerimiz var, şehitlik mertebelerin en yücesidir." diye konuştu.

Dua ve konuşmasının ardından Erbaş, cami cemaatine vaaz verdi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]