Diğer dolmuşçulara kızıp tarifeyi 1TL yaptılar

Sakarya'da ulaşıma yapılan zam tartışması devam ederken, tartışmalara bir yenisi eklendi.  Bazı minibüs şoförleri yolcu ücretlerini 1 TL'ye indirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelindeki yolcu taşıyan araçlarda ücretlere 1 Mayıs itibariyle zam yaptı. Zam sonrası belediye otobüslerinde kısa hat ücreti 1.75 TL, uzun hat ücreti ise 2.50 TL oldu. Minibüslerde kısa hat sivil ücreti 2 TL, kısa hat öğrenci ücreti 1.50 TL, uzun hat ücreti 2.50 TL, uzun hat öğrenci ücreti ise 1.50 TL olarak değişti. Taksi dolmuşlarda ise indi-bindi ücreti 2.25 TL, öğrenci ücreti 1.75 TL olurken, direkt gidecek yolcularda ücretler 3.50, öğrenci ücreti ise 3 TL oldu.

Yapılan zam, tartışmaları da beraberinde getirdi. Yolcular zammı fazla bulurken, şoförler ise zamlarda bir dengesizlik olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Zam tartışması devam ederken, tartışmalara bir yenisi eklendi. Sigorta Hattı'nda çalışan minibüs şoförleri, aynı hatta çalışan kırmızı dolmuşların yeni tarifeye uymadığını söyleyerek bugün itibariyle yolcu ücretlerini 1 TL yaptı.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a konuşan minibüs şoförleri, "Ulaşıma yapılan zamlara biz uyduk. Araçlarımıza yeni tarifeleri astık. Ama bizimle aynı hatta çalışan dolmuş şoförleri bu kurala uymadı. Biz yolculardan 2 lira alırken onlar 1.75 lira alıyor. Hal böyle olunca onlar daha ucuz olduğu için vatandaşlar onları tercih ediyor. Biz de ortak bir kararla bugün itibariyle tarifeyi 1 liraya indirdik. Dolmuşlar, belediyenin aldığı karara uyana kadar bu indirimli tarife devam edecek" dedi.

Bu arada bazı minibüs hattında çalışan şoförlerin de Sigorta Hattı'ndaki şoförlere destek olmak amacıyla yolcu tarifesini 1 liraya indirdiği öğrenildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]