Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.
ARA

Derede Yapılan İnşaat, Suyun Rengini Değiştirdi, Balıklar Öldü

Sapanca'da bulunan ve Sapanca Gölü'ne akan İstanbuldere içerisinde yapılan bend inşaatı sebebiyle, suya karışan çimento ve inşaattan gelen diğer atıkların alabalık tesisindeki balıkların ölümüne sebep olduğu öne sürüldü.

17 kilometre uzunluğunda olan derenin, yaklaşık 3 aydır renk değişimine uğradını ifade eden alabalık tesisi yetkilileri, balık ölümlerinin kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.

"BU SUDA BALIKLAR YAŞAYAMADI, İNSANLAR BU SUYU NASIL İÇECEK?"

Alabalık tesisinde işletme sahibi olan Deniz Bakar, “Bu su 3 ay öncesine kadar masmavi bir şekilde akardı. Bir sabah geldiğimizde suyun çok kirli aktığını gördük. Derenin yukarı kısımlarında bir inşaat çalışması var, bundan dolayı bu suyun kirli aktığını fark ettik. Daha sonra bir gün suyun köpüklü olduğunu ve lağım koktuğunu anladık. Ertesi sabah da balıkların tamamı öldü. Bu konuyla ilgili defalarca yetkililere bilgi verdik ama şu ana kadar en ufak bir sonuca ulaşamadık. Binlerce balık ölümüne sebep verdiler. Buradan geçen su, içme suyu olarak da kullanılan Sapanca Gölü'ne akıyor. Bu suda balıklar yaşamadı,  insanlar bu suyu nasıl içecek?” ifadelerini kullandı.

4 yıl önce
Emlak ve İnşaat
Yapı | İnşaat ve Yan Sektörleri
İnşaat Makineleri
İnşaat Malzemeleri, Demir, Çimento, Kiremit
İnşaat, Mühendislik, Mimarlık, Müteahhitlik, Şehir Planlama
İnşaat malzemeleri
İnşaat güçlendirme
İnşaat kot kontrolleri
İnşaat mühendisliği firmaları
İnşaat sonrası temizlik
İkinci el inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri
inşaat yapı malzemeleri
Sakaryada inşaat malzemeleri satan yerler
sakarya inşaat malzemesi
sakarya inşaat mühendisi
sakarya toptan inşaat malzemeleri satışı
Sakarya ↝