Cüneyt Arkın'ı binlerce kişi gözyaşlarıyla uğurladı

Kalp durması sonucu hayata veda eden efsane oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, İstanbul'da kaldırıldığı hastanede kalbinin durması sonucu 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Arkın için ilk tören Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlendi.

Arkın'ın naaşı tören için AKM'ye böyle getirildi.

"DÜNYAYA KURTARDI KENDİNİ KURTARAMADI"

Törene gelen eşi Betül Arkın, AKM'ye girmeden önce açıklama yaptı. Betül Arkın, "Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü" dedi.

"HAYATINDA HEP 'MİLLETİM, HALKIM, VATANIM' DEDİ"

Sanatçının oğlu Murat Arkın, babasının vatan ve millet sevgisine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Hayatında hep 'Milletim, halkım, vatanım' dedi. Biz her şeyi ondan öğrendik. Satrançta yaptığım her hamlede o var. Attığım her adımda o var. Yüzerken attığım her kulaçta o var. Muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var. Pek medyaya, sosyal medyaya bakamadım ama gelen mesajlardan, söylenenlerden şunu gördüm ve gurur duydum bir kez daha, dini, dili, ırkı mezhebi, rengi, politik görüşü ne olursa olsun, tüm insanlarımızın üzerinde anlaştığı, uzlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize, böyle bir değerimiz oldu" ifadelerini kullandı.

"BEDENİNİN, RUHUNUN BANA GEÇTİĞİNİ HİSSEDİYORUM"

Oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ise şunları anlattı:

"Babam hayatı çok zor ama dolu dolu yaşamış. Hafızalara kazınan filmleriyle ölümsüz karakterleriyle büyüdük. En önemlisi de filmlerini vatanına ve milletine olan sevgisini birleştirerek yapması oldu. Bir röportajında 'Çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz?' diye sormuşlardı. Şu cevabı vermiş; 'Ben çocuklarımın gülmesini, mutlu, iyi insan olmasını istiyorum.' Çocuktum. Tabii iyi insan nedir anlamamıştım. Filmlerini izleye izleye iyi insan olmayı öğrendim. Sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, mütevazılığı, en önemlisi iyi insanların hep kazandığını, kötülerin bir şekilde kaybettiğini öğrendik. Son kitabının yazılarını bana yazdırmıştı. Bütün bedeninin, ruhunun bana geçtiğini hissediyorum. Orada bir makalede şöyle diyordu; 'Hayatı yaşamak cesaret ister'. Aslında kitabın özetiydi bu. Yaşama cesaretinin kendisiydi o."


Usta ismin oğlu Murat Arkın yaptığı ilk açıklamada ise, "Şunu bilmek çok önemli. Şu anda bölünmüş olan veya bölünülmeye çalışılan bu ülkede herkesi bir araya getiren birleştirici bir unsur oldu" demişti.


Teşvikiye Camii'nde öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazına usta sanatçının ailesi, dostları ve sevenleri katıldı.

Tören öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan oyuncu Kerem Alışık, Arkın'ın çok büyük bir sanatçı olduğuna dikkati çekerek, "Nefesimizi tutar gibi tutuyoruz kendimizi. Hakikaten filmimiz koptu diyeyim. Sokaklarda adını koşturduğumuz çocukluğumuz koptu. İçimizden bir parça koptu. Sıcak ekmek kokuları bıraktı kalbimizde, gitti. Bütün Yeşilçam arkadaşlarının yanına gitti. Milletçe başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun." dedi.

Aydan Şener, her cenazede üzüntüsünün daha da arttığını belirterek, "Hepsi birer birer gidiyor. Çok üzgünüz. Özel bir sanatçıydı. Gelmiş geçmiş en yakışıklı aktörlerden biriydi. Son dönem biraz sağlık sorunları yaşıyordu. Hatta Fatma Girik'e 'Ben de geleceğim.' demişti. Sanki içine doğmuş gibi. Canım benim. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Sanatçının, "Kara Murat Devler Savaşıyor" filminde prenses rolünü oynayan Süheyla Artun ise o filmin çekimlerinde bir ay birlikte vakit geçirdiklerini belirtti.

Artun, Arkın'ın çok sempatik, alçak gönüllü ve dünya çapında bir insan olduğunun altını çizerek, "Bir daha gelmez onun gibi birisi. Yeri doldurulmaz bir insan. Yeşilçam babasını kaybetti." diye konuştu.

Sanatçının eşi Betül Cüreklibatır ile çocuklarının taziyeleri kabul ettiği törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, usta oyuncular Ediz Hun, Serdar Gökhan ve Nuri Alço ile kültür sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Usta oyuncunun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

CÜNEYT ARKIN

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan ünlü oyuncu 1937'de Eskişehir'de doğdu.

İlk evliliğini 1964'te Güler Mocan ile yapan Arkın'ın bu evliliğinden kızı Filiz doğdu. Evliliği kısa süren Arkın, 1970'te Betül Işıl ile evlendi. Bu evliliğinden de Murat ve Kaan adlı iki oğlu dünyaya geldi.

Asıl mesleği doktorluğu bırakan Arkın, 1963'te oyunculuğa başladı. Birçok filmde rol alan usta oyuncu, çok sayıda da ödül aldı.

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]