Cevat Ayhan'dan 28 tıp, 41 mühendislik...

Her yıl başarılarıyla ilimizin gururu olan Cevat Ayhan Fen Lisesi’nin 2015 LYS Yerleştirme Sonuçları yine büyük başarılarla dolu.

Türkiye geneli ilk binde 6 öğrenci, ilk iki binde 11 öğrenci, ilk üç binde 19 öğrenci, ilk on binde 52 öğrenci, ilk onbeş binde 65 öğrencinin yer aldığı 2015 LYS Yerleştirme sonuçlarına göre; 28 öğrenci Tıp Fakültelerine, 41 öğrenci Mühendislik Fakültelerine, 8 öğrenci Diş Hekimliği, 5 öğrenci Eczacılık, 5 öğrenci Mimarlık, 5 öğrenci Hukuk, 3 öğrenci Fen, 2 öğrenci FizikTedavi-Fizyoterapi, 2 öğrenci Veteriner, 1 öğrenci Uluslararası İlişkiler, 1 öğrenci İşletme, 1 öğrenci Beslenme Diyetetik, 1 öğrenci de Mütercim-Tercümanlık Fakültelerine yerleşme başarısını gösterdi.

Cevat Ayhan Fen Lisesi’nin 2015 şeref listesinde Türkiye geneli ilk onbeş bin arasında yer alan 65 öğrenciden 28’i Tıp Fakültelerine yerleşirken, 37 öğrenci puanları yetmesine rağmen Tıp yerine Mühendislik ve diğer fakülteleri tercih etti.

Okul Müdürü Yunus Birincioğlu, yükseköğretime adım atan öğrencilerini ve ailelerini tebrik ederek, bundan sonraki hayatlarında mutluluk, başarı ve sağlık dolu bir ömür diledi. Birincioğlu, öğrencilerinin kazandığı başarıda büyük pay sahibi olan öğretmenlerini ve okul idarecilerini de kutladı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]