Çark Caddesi'nde basın açıklaması düzenlendi

TGB Sakarya 19 Mayıs saat 18.00'da Çark Caddesi'nde "Milli Mücadele Ruhuyla Vatan Savunmasındayız!" sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

TGB Sakarya üyesinin ''Andımız'' okunmasıyla başlayan etkinlik TGB Sakarya İl Başkanı Erdi Turan'ın basın açıklamasıyla devam etti.

Basın açıklamasının ardından TGB Sakarya İl Başkanı eşliğinde Sakarya halkı ile birlikte İzmir Marşı okundu.

İşte o açıklama:

"Bugün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamak üzere burada toplandık. Fakat bugünün anlam ve önemi bu isme sığamayacak kadar büyüktür. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun önderliğinde arşa değen Türk Milleti'nin doğum günüdür.

Sanıyorlar ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e asılsız iftiralarla hakaret eden, FETÖ'cü Mustafa Aağan gibilerin bu alçakça saldırılarına Türk Gençliği, Türk Milleti boyun eğecek.

Bilmiyorlar ki o hakaretler yalnızca Mustafa Kemal'e edilen hakaretler değildir. Mustafa Kemal'in şahsında bütün Türk Milletine edilmiştir. Ve yine bilmiyorlar ki, buradan hatırlatalım, onlar Türk Milletinin şanlı tarihini bozamaz, birliğini ve bütünlüğünü bozamaz, ancak biz bu oyunu bozarız. Milli mücadele bağımsızlık mücadelesidir. 19 Mayısın anlamı buradadır. Türk Milletinin bağımsızlık şiarındadır. Kurtuluş Savaşımızda, Kuvay-i Milliyede örgütlenen Anadolu köylüsü, bugün PKK'yı hendeklere gömen, PYD'yi kendi çukurunda boğan, kısacası Amerikan artığı terör örgütlerinin başını çatır çatır ezen Mehmetçiğin anasıdır, Mehmetçiğin babasıdır, Mehmetçiğin atasıdır. Bugün cephede çarpışan Mehmetçik Amerikan emperyalizmi ile savaşiın bağrındadır. Bizler de meydanlarda, Türk Milletinin ayak bastığı her karış toprakta bu savaşın bağrında, vatan saflarındayız.

 15 Temmuz günü, FETÖ aracılığıyla darbe girişiminde bulunan, Türkiye'de terörle mücadele etmeyecek, Abdullah Güllerle, Davutoğullarıyla, Demirtaşlarla hükümet devşirmeye kalkışan Amerika'ya Türk Milleti en büyük cevabı vermiştir. Fakat artık milletin yumruğunu sağlam vurma vaktidir. Talebimiz nettir. Sözde terörle mücadele adı altında Suriye'yi bölen, 15 Temmuz'da Gazi Meclisi bombalayan uçaklara ikmal yapan şer yuvası İncirlik Üssü Amerikaya kapanmalıdır. Mehmetçik PKK'yı vurdukça, Mehmetçik PYD'yi vurdukça, tüm vatan toprağında oldugu gibi, İncirlikte'de çiçekler açacaktır.

 19 Mayıslar, her yıl yeniden doğup tazelenen, ama tarihiyle ve mücadelesiyle her yıl daha da büyüyen Türk Milletinin Şanlı Bayramıdır. Bu şanlı bayramımızda Türk Gençliğinin azim ve kararlılığını göstereceğiz.

Bizler Bugünün Mustafa Kemalleri olarak Aziz vatanı ve Türk Milletini böldürmeyeceğimize, Türkiye Cumhuriyetini yıktırmayacağımıza, Cumhuriyet Devrimlerini yaşatacağımıza Soz veriyoruz. Söz veriyoruz. Söz veriyoruz."

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]