Canlı Hayvan Pazarında hazırlıklar tamamlandı

Kurban Dönemi için Sakarya Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı tüm hazırlıklarını tamamladı.

Konu ile ilgili Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı şu açıklamalarda bulundu: “Yaklaşan kurban bayramıyla birlikte Canlı Hayvan Park Pazar Yeri tesislerimize esnaf ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisi her geçen gün artmaktadır. Birçok bölgeden üreticimiz pazarımızda bulunan kotraları kiralamaya başladılar. Kotraların kiralama dönemi 24 Temmuz -24 Ağustos bayramın son günü sona erecektir. Gelen satıcılarımızın mağduriyet yaşamamaları için getirdikleri hayvanlarının pasaportlarını yanlarında bulundurmaları, eğer şehir dışından geliyor iseler veteriner sağlık raporları ve pasaportları ile birlikte gelmeleri önem arz etmektedir. dedi.

Adem Sarı kurbanın insan sağlığı, hayvan sağlığı, çevre, ekonomik, ve hijyen boyutu bulunduğunu belirterek, özellikle veteriner hekim kontrolü dışında sevki yapılan, satışa sunulan hayvanlar hayvan hastalıklarının yayılma riskini arttırmaktadır. Vatandaşlarımız aldıkları kurbanlıklarda sıkıntı yaşamamaları için ruhsatlı hayvan pazarlarını tercih etmeleri gerekmektedir. Sakarya Ticaret Borsası Canlı hayvan Pazarında tüm işlemlerin resmi ve kontrol altında olması kurbanlık alacaklar için güvenli bir alışveriş ortamı sağlamaktadır. Birçok satıcının olması fiyat konusunda vatandaşlarımızın aldanmasını engellemektedir. dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı özellikle vatandaşlarımızın kurban kesimleri için, kesim yerlerinde “Kasaplık Belgesi” veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış “Kurs Bitirme Belgesi” ve “Hijyen Eğitimi Belgesi” olanların görevlendirildiği sağlık muayenelerinin veteriner hekimler tarafından yapılabildiği hijyenik açıdan uygun tesisleri tercih etmelerinin önemli olduğunu ifade etti.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]