Büyükşehir cep telefonunuz kadar yakın

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen bilişim hizmetleri ile belediyeye ulaşmak artık çok daha kolay. Apple Store ve Google Play Store’dan, ayrıca www.sakarya.bel.tr/ios ve www.sakarya.bel.tr/android adreslerinden SBB uygulamasını indirebilir; belediye ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Sakaryalıların hizmetine sunulan bilişim hizmetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her geçen gün gelişen bilişim ve yazılım teknolojilerini Büyükşehir Belediyesi kurumsal altyapısına kazandırdıklarına dikkat çeken Bayraktar, yeni çalışmaların sürdüğünü, geleneksel değerler ve çağdaş teknolojileri bir araya getirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Ücretsiz internet

Orhan Bayraktar, “Hatırlanacağı üzere Büyükşehir Belediyemizin kurumsal web sayfasını (www.sakarya.bel.tr) Sakaryalı hemşerilerimizin tercihleri doğrultusunda yenilemiş, sitemize yeni bir yüz kazandırmıştık. Geçtiğimiz dönem SBB Net uygulamasını hizmete aldık. Ücretsiz internet erişim noktalarını şehrimize kazandırdık” diye konuştu.

Yerel demokrasi güçleniyor

Yerel demokratik unsurların güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda da önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Bayraktar, “Sivil toplumun güçlenmesi aynı zamanda Sakarya’nın da güçlenmesi anlamını taşımaktadır. Bu kapsamda bilişim alanında örnek bir çalışmayı hayata geçirdik. Sakarya Yerel Demokrasi Portalını (SAYDEM) hizmete aldık. Bu uygulama sayesinde şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar talep, beklenti, öneri ve şikayetlerini belediyemize iletebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Tek Tıkla Gelişmeler Cepte

Bayraktar açıklamalarına şöyle devam etti; “Bilişim alanında hayata geçirdiğimiz bir diğer önemli çalışma, SAYPORT yani Şehir Portalı olarak tanımladığımız projedir. Bu çalışmayla kent yönetim modelinin geliştirilmesini hedefledik. Sakarya ile ilgili merak edilen ne varsa bu portalda mevcut. Bu anlamda şehrimizde büyük bir eksiği giderdik. Belediyemize ulaşmak artık çok daha kolay. Bunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Apple Store ve Google Play Store’dan, ayrıca www.sakarya.bel.tr/ios ve www.sakarya.bel.tr/android adreslerinden SBB uygulamasını indirebilir; belediyemiz ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]